ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πώς η Ασία στρώνει το χαλί για τη μεγάλη επιστροφή του τουρισμού

Τα μόλις 617 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Ταϊβάν αλλά και ο επίσης μειωμένος αριθμός κρουσμάτων σε πόλεις όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, φαίνεται πως σηματοδοτούν την επανεκκίνηση του τουρισμού για την Ασία

O ταξιδιωτικός κλάδος φαίνεται πως ανακτά και πάλι τις δυνάμεις του – κυρίως στην Ασία παρά στη Δύση – με την ανάκαμψη αυτή να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εγχώριο τουρισμό, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

«Η Ασία είναι η πλέον κερδισμένη σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Τζον Μπράουν, διευθύνων σύμβουλος της Agoda, θυγατρικής της αμερικανικής διαδικτυακής ταξιδιωτικής εταιρείας Booking Holdings.

Ολοένα και περισσότερο μάλιστα αυξάνεται η ζήτηση για εγχώρια ταξίδια με προορισμό την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη αλλά και το Βιετνάμ.

«Σε αγορές όπως της Ταϊβάν υπάρχει αύξηση των κρατήσεων και τόνωση του εγχώριου τουρισμού. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι πόλεις σαν και αυτή έχουν θέσει πραγματικά υπό έλεγχο την έξαρση της πανδημίας» σημειώνει.

Η Ταϊβάν από το ξέσπασμα την πανδημίας μέχρι και σήμερα έχει καταγράψει συνολικά μόλις 617 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ενώ για περισσότερες από 200 ημέρες δεν έχει σημειώσει κανένα νέο κρούσμα.

Η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ κατάφεραν επίσης να περιορίσουν την διασπορά της πανδημίας, έχοντας καταγράψει συνολικά 3.920 και 1.307 επιβεβαιωμένα κρούσματα αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού με τις περισσότερες χώρες να κλείνουν τα σύνορά τους σε μια προσπάθεια περιορισμού της νόσου. Μπορεί ορισμένες αγορές να άνοιξαν εκ νέου, αλλά και πάλι η ζήτηση ήταν αρκετά μειωμένη.

«Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ασία και ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί το πως διαχειρίζεται την κατάσταση με τον κορωνοϊό αλλά και την πολιτική που εφαρμόζει για την ανάκαμψη του τουρισμού. Παρά την καθυστέρηση στο άνοιγμα των ταξιδιών μεταξύ Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ, ελπίζουμε πως ολοένα και περισσότερες χώρες θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους σύντομα» δήλωσε.

Οι δύο πόλεις ήταν προγραμματισμένο, την περασμένη Κυριακή, να επιτρέψουν και πάλι τα ταξίδια τα οποία δεν θα προϋπέθεταν υποχρεωτική καραντίνα πριν ή μετά το ταξίδι, με τις αρχές ωστόσο να ανακοινώνουν το Σάββατο ότι η συμφωνία μεταξύ Σιγκαπούρης-Χονγκ Κονγκ θα αναβληθεί για δύο εβδομάδες αφού το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

«Προς το παρόν μιλάμε για τον εγχώριο τουρισμό περιμένουμε την ημέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα διεθνή σύνορα και θα υποδεχτούμε τουρίστες από όλον τον κόσμο» αναφέρει ο Μπράουν.

Διαβάστε ακόμη: 

– Χρηματιστήριο Αθηνών: Συσσώρευση στις 700 μονάδες

– O Ερντογάν ετοιμάζεται για μια τετραετία «κόλαση» – Τι αλλάζει με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

– Σταϊκούρας για Πειραιώς: «Δεν θα διστάσουμε να νομοθετήσουμε για να στηρίξουμε το ΤΧΣ»

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts