
Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – «Βούλιαξε» στη λάσπη η Κρήτη, απίστευτες εικόνες (pics, video)
Δύσκολες ώρες περνάει η Κρήτη, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει διατήρηση των βροχοπτώσεων και τις επόμενες ώρες. Το πολύπαθο νησί από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται στο «μάτι» της εν εξελίξει κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα άτομο να έχει χάσει τη ζωή του από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση του meteo και του Αστεροσκοπείου Αθηνών, νέες βροχές θα εκδηλωθούν στο νησί την Κυριακή, οι οποίες ευτυχώς σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά. Ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις, ιδίως το πρωί, θα σημειωθούν και στα Δωδεκάνησα, με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν εξασθένηση από το μεσημέρι και μετέπειτα.
Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, νεφώσεις αναμένονται σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειωθεί μικρή άνοδο με εξαίρεση την Κρήτη. Συγκεκριμένα, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 10 έως 21, στην Ήπειρο από 9 έως 22, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 11 έως 21, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 26 και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ο υδράργυρος θα διαμορφωθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Ένας νεκρός στο Ηράκλειο
Ένας 50χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου, όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Σύμφωνα με τον αντι-περιφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματός του. Έκανε, μάλιστα, έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Την ίδια ώρα, εννέα άτομα που βρίσκονταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας (οκτώ τουρίστες κι ένας φύλακας) ζήτησαν τη συμβολή της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν από τον χώρο και να αποφύγουν περαιτέρω κινδύνους.
Από την πλευρά του, το «112» έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του Λασιθίου, καθώς μέσα στο επόμενο 24ώρο αναμένονται έντονα φαινόμενα στην περιοχή. «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Στο μεταξύ, κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό Άξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Κλειστό το αεροδρόμιο
Κλειστό παραμένει και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει κι αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια».

Διαβάστε επίσης
Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Έλληνες στο εξωτερικό το φθινόπωρο (πίνακας)
Η dream team των Ελλήνων μάνατζερ πολυεθνικών κολοσσών (pics)
ΠΗΓΗ NEWMONEY







