ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Υψηλή ζήτηση για πολυτελείς φθινοπωρινές διακοπές στην Ελλάδα | Πρόγραμμα και για το Χειμώνα

Λόγω της πανδημίας, η σεζόν στην Ελλάδα ξεκίνησε φέτος αργά, αλλά και το Φθινόπωρο τα ελληνικά θέρετρα έχουν μεγάλη ζήτηση, ειδικά τα πεντάστερα και deluxe, σύμφωνα με δηλώσεις του tour operator Russian Express στην Ένωση Ρωσικών Tour Operators (ATORUS).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συγκεκριμένου tour operator που έχει προσλάβει μέρος του προσωπικού του Mouzenidis, ανάμεσά τους και την διευθύντρια Ελλάδας Dianna Davidenko, στα τέλη Σεπτεμβρίου πριν τη πανδημία, η ζήτηση για την Ελλάδα έπεφτε, όμως τώρα η κατάσταση άλλαξε.

Έτσι, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Russian Express, το “βάθος” των πωλήσεων για θαλάσσια θέρετρα της Ελλάδας φτάνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το Φθινόπωρο η Ελλάδα παραμένει ελκυστική για τους τουρίστες που αναζητούν διακοπές στην παραλία. Η θάλασσα είναι ζεστή και παραμένει κατάλληλη για κολύμπι στη Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου (στα τέλη Σεπτεμβρίου η θάλασσα έχει 25-26 C ), όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ATORUS.

Οι τιμές για διακοπές τον φθινόπωρο είναι πιο χαμηλές. Τα περισσότερα πακέτα κλείνουν ζευγάρια χωρίς παιδιά.

Την Ελλάδα διαλέγουν οι λάτρεiς των πολυτελών διακοπών στην Ευρώπη

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μια σημαντική αύξηση των πωλήσεων για πολυτελή ξενοδοχεία 5* και 5*Deluxe.

Το μερίδιο πωλήσεων για Ελλάδα είναι από 70 έως 90% όλων των πωλήσεων. Πριν από την πανδημία, το μερίδιο ήταν κάτω από 50%. Αυτό εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τη σημαντική αύξηση του κόστους των πακέτων για Ελλάδα λόγω έλλειψης πτήσεων charter.  Ο προορισμός έχασε τη μεσαία τάξη, όμως έγινε ελκυστικός για τους  λάτρεις των πολυτελών διακοπών στην Ευρώπη. Έτσι, σε μεγαλύτερη ζήτηση ήταν τα ακριβά ξενοδοχεία στη Μύκονο καθ ‘όλη τη θερινή περίοδο.

“Οι πωλήσεις πακέτων στη Μύκονο φέτος πολλαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, το νησί έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές λόγω κριτικών και διαφημιστικών εκστρατειών των stars στα κοινωνικά δίκτυα”, – σημειώνει το Russian Express.

Ακόμη φέτος διπλασιάστηκαν πωλήσεις για ξενοδοχεία Ikos και Sani, με τα οποία ο Russian Express έχει υπογράψει απευθείας συμβόλαια ξεκινώντας από αυτή τη σεζόν.

Οι πωλήσεις για τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 50% , οι διάρκεια των διακοπών επεκτείνεται.

Οι τουρίστες επιλέγουν διακοπές στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Οι πωλήσεις των  πακέτων με άφιξη τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Οι προτιμήσεις για την διάρκεια των διακοπών έχουν επίσης αλλάξει. Λόγω του μεγάλου περιορισμού των ταξιδιών στο εξωτερικό, οι τουρίστες φέτος προτιμάνε πακέτα μεγαλύτερης διάρκειας: οι μέσοι όροι έχουν “μετατοπιστεί” σε δύο εβδομάδες (πριν ήταν  7-10 ημέρες).

Πόσο κοστίζουν διακοπές σε ξενοδοχείο 5* στη Κρήτη και Ρόδο τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τον ΤΟ  Russian Express, το κόστος διαμονής τον Οκτώβριο στο Annabelle Beach Resort 5 * (Κρήτη) με γεύματα All Inclusive ξεκινάνε από 680 ευρώ για δύο άτομα για 7 διανυκτερεύσεις σε Double Bungalow.

Στην Κρήτη το φθινόπωρο υπάρχουν πιο προσιτές επιλογές σε ξενοδοχεία 4 * – από 302 ευρώ για δύο άτομα για μια εβδομάδα, all -inclusive σε Superior Double Room.

Μια εβδομάδα σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Ρόδο – Atrium Platinum Luxury Resort Hotel & Spa 5 * – οι τιμές ξεκινάνε από 890 ευρώ για δύο  άτομα σε Deluxe Room Side Sea View με πρωινό. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια.

Ο ΤΟ Russian Express προσφέρει πακέτα για Ελλάδα με τακτικές πτήσεις της Aeroflot και της Aegean Airlines προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Κέρκυρα και της S7 Airlines για Ρόδο.

Η Aeroflot και η Aegean Airlines έχουν καθημερινές πτήσεις για Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Για Κέρκυρα, η Aeroflot μειώνει σταδιακά το πρόγραμμα πτήσεων για Οκτώβριο.

Η S7 Airlines πραγματοποιεί πτήσεις προς τη Ρόδο 4 φορές την εβδομάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.

Αξίζουν οι διακοπές στην Ελλάδα τον Χειμώνα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ενδιαφέρον για σύντομα επαγγελματικά ταξίδια σε αστικά ξενοδοχεία, ατομικές εκδρομές και ταξίδια ευεξίας.  Για το χειμώνα ο “Russian Express” ετοιμάζει προγράμματα για Ελλάδα με πτήσεις προς Αθήνα, όπου η Aeroflot και η Aegean Airlines πετάνε καθημερινά.

Για τους λάτρεις των διακοπών ευεξίας, ήδη διαθέσιμα πακέτα για ιαματικές πηγές στις περιοχές της Πέλλας (Αριδαία), στο Λουτράκι και στην Αιδηψό (Εύβοια) όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία  SPA στον κόσμο  το Thermae Sylla SPA & Wellness Hotel.

Την θεραπεία με ιαματικό νερό στην Αιδηψό στην Εύβοια εκτίμησαν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, η Γκρέτα Γκάρμπο, οι Αμερικανοί αστροναύτες, οι Ρώσοι κοσμοναύτες και πολλοί άλλοι διάσημοι, γράφει ο t.o.. Το κόστος για to Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel τον Νοέμβριο ξεκινάει από 870 ευρώ για μια εβδομάδα για 2 άτομα με πρωινό. Με κράτηση για 2 εβδομάδες παρέχεται μεταφορά αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts