ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου – Το αδιαχώρητο στο λαϊκό προσκύνημα

Σε κλίμα συγκίνησης οι Σέρβοι κηδεύουν σήμερα τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 χρόνων έχοντας νοσήσει με κοροναϊό.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα τοποθετήθηκε σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Σερβίας είχε χοροστατήσει στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου όπου χιλάδες πιστοί φιλούσαν το φέρετρο. Και οι δύο είχαν υποτιμήσει την απειλή της πανδημίας.

Το αδιαχώρητο στο λαϊκό προσκύνημα

Πλήθος κόσμου προσήλθε στο λαϊκό προσκύνημα που πραγματοποιήθηκε στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στον ναό, παρά το γεγονός ότι ο ιεράρχης πέθανε από κοροναίό.

Παρόλο που οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όσους προσέρχονται να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, οι πιστοί δεν τηρούσαν τις αποστάσει, φιλούσαν το σκήνωμα πάνω από τζάμι, το οποίο όμως είναι ανοιχτό από το πάνω μέρος και πολλοί έβαζαν το χέρι τους από μέσα για να ακουμπήσουν τον αρχιερέα. Πολλοί δεν φορούσαν καν μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο Κυριακές ο Πατριάρχης Σερβίας είχε χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Στη συγκεκριμένη κηδεία, όπως μετέδωσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ στις αρχές του μήνα, επικράτησε αδιανόητος συνωστισμός, με πολλούς από τους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθησαν να επιλέγουν να μη φορέσουν μάσκα, και κάποιους μάλιστα να… προσκυνούν τη σορό του Μητροπολίτη μέσα από το ανοιχτό φέρετρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts