ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σιγή ΕΓΟ και ΕΟΕ για τα ευρήματα της ΓΓΑ, προχωρά η υπόθεση με εντολή Μαξίμου

Καμία επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την παραπομπή της υπόθεσης των καταγγελιών αθλητριών γυμναστικής στον εισαγγελέα και τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η ΓΓΑ.

ΕΓΟ και ΕΟΕ είναι εκτεθειμένες με τη χειρισμό τους στην υπόθεση των αθλητριών της γυμναστικής. Θυμίζουμε ότι η ΕΓΟ μέσω του νομικού της συμβούλου έστειλε το φάκελο στην ΕΟΕ και την ΕΦΙΠΗΔ και πριν από τέσσερις μέρες, μετά την επαναφορά του θέματος εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με θλίψη και απογοήτευση η Ομοσπονδία παρακολουθεί δημόσιες εμφανίσεις, δηλώσεις και καταγγελίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρώην αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι-ες  ρίχνουν σκιές  στο άθλημα της Γυμναστικής χωρίς να κατονομάζουν συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ οι ίδιοι αναιτιολόγητα αγνόησαν και δεν προσήλθαν ενώπιον των οργάνων της Ομοσπονδίας, δεν αναμένουν το αποτέλεσμα της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προτιμώντας αντ’ αυτών την εύκολη οδό της δημιουργίας εντυπώσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Μια ανακοίνωση επιεικώς απαράδεκτη μετά από αυτήν της ΓΓΑ που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

  • Δύο από τους καταγγελλόμενους προπονητές έχουν ενεργή σύμβαση με αθλητικά σωματεία (ο ένας εξ αυτών κατηγορείται από οκτώ αθλήτριες και ο έτερος από δύο).
  • Έξι από τους καταγγελλόμενους, που κατηγορούνται από 11 αθλήτριες και τον έναν αθλητή, συμπεριλαμβάνονται στην ΚΥΑ ανάθεσης καθηκόντων ομοσπονδιακών προπονητών/τεχνικών συμβούλων σε εκπαιδευτικούς κλάδους Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2021-2022
  • Αρκετοί ακόμα από τους καταγγελλόμενους εργάζονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΦΑΑ), ορισμένοι έχουν αποβιώσει ή συνταξιοδοτηθεί ή δεν απασχολούνται πλέον ως προπονητές, αλλά δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους, συναφείς ωστόσο με την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική

Δηλαδή, η ΕΓΟ είναι η μοναδική ομοσπονδία όπου έχουν γίνει καταγγελίες (35 τον αριθμό) για προπονητές και διατηρεί αρκετούς από αυτούς στους κόλπους της. Από την άλλη, για ανεξήγητους λόγους η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας της ΕΟΕ κωλυσιεργεί με τον πρόεδρό της Γιάννη Κάπο να μην πείθει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportsfeed, κάποιοι από τους προπονητές που αναφέρει η έρευνα της ΓΓΑ ανήκουν σε σωματεία μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΓΟ.

Από την πλευρά της πολιτείας και μάλιστα με εντολή από το Μαξίμου, υπάρχει η βούληση η υπόθεση να πάει μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η πολιτεία κινήθηκε…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts