ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία : Η ανοσία της αγέλης δεν λειτουργεί-Γεμάτες ΜΕΘ, καθημερινά αρνητικά ρεκόρ

Η Σουηδία, της οποίας η ανορθόδοξη στρατηγική κατά της πανδημίας, την έχει βάλει και πάλι στο παγκόσμιο προσκήνιο καθώς κατέγραψε έναν νέο αριθμό ρεκόρ καθημερινών περιπτώσεων COVID-19 την Πέμπτη, αν και σύμφωνα με τους αρμοδίους εξακολουθεί να έχει χωρητικότητα εφεδρικών κρεβατιών σε νοσοκομεία.

Ωστόσο η Στοκχόλμη βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς σύμφωνα με το Reuters  το νοσοκομείο της πόλης ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας την Τετάρτη να εφοδιαστεί με επιπλέον νοσοκομειακό προσωπικό, καθώς οι μολύνσεις από COVID έχουν γεμίσει θαλάμους εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως Σουηδία, η οποία δεν επέλεξε το είδος του lockdown που υιοθέτησαν τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, αλλά την ανοσία της αγέλης, κατέγραψε 7.935 νέες περιπτώσεις κοροναϊού την Πέμπτη.

Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ

«Η Σουηδία εξακολουθεί να διαθέτει 148 άδεια κρεβάτια σε χώρους εντατικής θεραπείας σε εθνικό επίπεδο, που αντιστοιχούν σε 22% δωρεάν χωρητικότητα» δήλωσε η Irene Nilsson-Carlsson, ανώτερη σύμβουλος δημόσιας υγείας στο Εθνικό Συμβούλιο Υγείας.

«Δεν είναι μια οξεία κρίση», είπε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι περίπου οι μισοί από τους ασθενείς που βρίσκονται τώρα στους σουηδικούς θαλάμους εντατικής θεραπείας είναι ασθενείς με COVID-19.

Αυξάνονται οι θάνατοι από Covid-19

Σύμφωνα με το Reuters η σουηδική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού του σοβαρού δεύτερου κύματος, έχει καταστήσει αυστηρότερες συστάσεις για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ οι μαθητές των γυμνασίων έχουν ξεκινήσει τηλεκπαίδευση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts