ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Θα επεκταθούν σχεδόν για όλες τις επιχειρήσεις τα μέτρα στήριξης

Μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να λειτουργούν και τα προγράμματα εγγυήσεων από την ΕΤΕΠ καθώς και η ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών

Νέο πακέτο μέτρων προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά θα ενταχθούν στα προϋπάρχοντα μέτρα στήριξης και θα έχουν εφαρμογή την άλλη εβδομάδα, δηλάδη τον Απρίλιο. Επιπλέον ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του μέτρου των επιστρεπτέων προκαταβολών, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως οι παρεμβάσεις στήριξης στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η κυβέρνηση αντιστοιχούν στο 2,5% του ΑΕΠ και πως την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί ο αριθμός των κλάδων που θα μπορούν να λάβουν κρατική βοήθεια. «Έχουμε μια απώλεια τζίρου κοντά στο 90% για όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και νέους ΚΑΔ που θα δικαιούνται στήριξη», είπε.

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι πέραν όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα, τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Με την απελευθέρωση της χώρας αλλά και το QE της ΕΚΤ θα γίνει επέκταση όλων των ευεργετημάτων σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων, πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

«Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία» είπε, τονίζοντας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να λειτουργούν και τα προγράμματα εγγυήσεων από την ΕΤΕΠ καθώς και η ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε απολύτως την επιστολή των 8 ηγετών της Ευρωζώνης που ζητούν από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συζητηθούν περισσότερα και πιο τολμηρά μέτρα για την ρευστότητα των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων. Παραδέχθηκε πάντως ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup υπήρξε διαφωνία σε ότι αφορά την μορφή που θα πρέπει να έχουν τα εργαλεία ενίσχυσης των Ευρωπαϊκών οικονομιών αν και ,όπως είπε η συζήτηση συνεχίζεται ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλες λύσεις.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts