ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο +20% οι κρατήσεις για Ελλάδα από τη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα | Πρώτη η Ισπανία

Αυξημένες  ήταν οι κρατήσεις για την Ελλάδα, για φέτος το καλοκαίρι, από τη Βρετανία, την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Ισπανία συνέχισε να είναι ο προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις για την Travel Counsellors.

Ειδικότερα, οι νέες κρατήσεις για εφέτος το καλοκαίρι, που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου, για ελληνικούς προορισμούς, ήταν αυξημένες κατά 20%, ενώ μία στις τρεις (31%) νέες κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Travel Counselors ήταν για την Ισπανία.

Αντίστοιχα, τα Μπαρμπάντος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις για τον χειμώνα 2021/22, ενώ οι ΗΠΑ, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι του 2022.

Μιλώντας σχετικά η Kirsten Hughes, διευθύνουσα σύμβουλος της Travel Counsellors για το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: “Παρά το γεγονός ότι οι Βαλεαρίδες έχουν απομακρυνθεί από την πράσινη λίστα ταξιδιών, έχουμε σημειώσει σημαντική αύξηση στις καλοκαιρινές κρατήσεις σε δύο από τους αγαπημένους προορισμούς της Βρετανίας: την Ισπανία και την Ελλάδα. Η αύξηση ήταν πιο εμφανής μετά την ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, για την κατάργηση των απαιτήσεων καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες”.

“Περιμένουμε ότι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Κροατία, που έχει πλέον μεταφερθεί στην πράσινη λίστα, θα ακολουθήσουν την τάση στις κρατήσεις που καταγράφεται για την Ισπανία και την Ελλάδα, καθώς οι Βρετανοί φαίνονται πιο σίγουροι από ποτέ στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, φέτος”, πρόσθεσε η Hughes.

Βεβαίως, για την πορεία των κρατήσεων στην Ισπανία, αυτή ενδέχεται να ανακοπεί, μετά τη μετακίνηση των Βαλεαρίδων νήσων, Ίμπιζα, Μαγιόρκα και Μινόρκα, που προ δεκαπενθημέρου είχαν μπει στη βρετανική “πράσινη” λίστα, στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από τη νεότερη αξιολόγηση της βρετανικής κυβέρνησης. Αυτή η αλλαγή έρχεται ως συνέπεια της απότομης αύξησης που κατέγραψαν τα περιστατικά Covid στα δημοφιλή, ισπανικά νησιά και θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας, 19 Ιουλίου.

ksd PRIMAGEL
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts