ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σφίγγει η ΕΟΕ το ζωνάρι και για την Oλυμπιακή προετοιμασία

Επιστολές προς όλες τις ομοσπονδίες έχει στείλει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ζητάει την απόδοση του λογαριασμού για τα χρήματα που διέθεσαν το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς στην Oλυμπιακή προετοιμασία των αθλητών. 

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η απόδοση παραστατικών για κάθε ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση στην έγκριση οποιουδήποτε νέου προγράμματος, όπως είχε αποφασίσει η ολομέλεια τον περασμένο Νοέμβριο. 

Πρώτη ανταποκρίθηκε στο αίτημα η ποδηλασία. Έστω και αν έστειλε τις αποδείξεις και τον αναλυτικό ισολογισμό για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ο Μιλτιάδης Κριμίζης και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης ενήργησαν απόλυτα τυπικά διότι η διοικητική εκκρεμότητα που υπήρχε δεν επέτρεπε το κλείσιμο των λογαριασμών για το προηγούμενο έτος. Όταν διευθετήθηκαν οι εκκρεμότητες, η ΕΟΠ έστειλε τα παραστατικά και πλέον απομένει η αποστολή και των αποδείξεων για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2020. Από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας είχαν εγκριθεί 40.000 ευρώ, τα οποία δεν εισπράχθηκαν εξ αιτίας της εκκρεμότητας. Θα εκταμιευθούν, όμως, έπειτα από την αποστολή των εξόδου για το 2019.

Αναπροσαρμογή πλάνου

Το ερώτημα που απασχολεί τους ανθρώπους των ομοσπονδιών, αλλά κυρίως τους αθλητές είναι τι γίνεται από ‘δω και πέρα. Θα εξακολουθήσει να τρέχει το πρόγραμμα της ολυμπιακής προετοιμασίας και για ποιο διάστημα;

Η απάντηση δεν είναι απλή όσο το ερώτημα. Κυρίως επειδή η κατάσταση έχει μία πολυπλοκότητα. Στην ΕΟΕ περιμένουν αρχικά να δουν τι θα συμβεί με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Επίσης να τσεκάρουν το καλεντάρι όλων των αθλημάτων επειδή θα αναμορφωθεί. Πολλές διοργανώσεις αναβλήθηκαν. Κάποιες ματαιώθηκαν οριστικά. Άρα, πρέπει να γνωρίζουν και οι ομοσπονδίες, αλλά και η ΕΟΕ τι περιλαμβάνει το νέο καλεντάρι.

Έπειτα, θα χρειαστούν ο Σπύρος Καπράλος και οι συνεργάτες του μία μελέτη των οικονομικών διότι η ΕΟΕ επλήγη περισσότερο από κάθε άλλον αθλητικό φορέα. Οι απώλειες των εσόδων που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ μηναίως θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Προφανώς θα επηρεαστεί και το πρόγραμμα της ολυμπιακής προετοιμασίας. Τα χρήματα, άλλωστε, άρχισαν να δίνονται όταν απέδωσαν οι ενέργειες του Καπράλου για αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης πηγής. 

Φυσικά, στο μυαλό όλων είναι να περιοριστούν οι επιπτώσεις για τους αθλητές. Αλλά σίγουρα το πρόγραμμα θα σφίξει πολύ. Θα γίνει πιο λιτό και, ασφαλώς, περισσότερο στοχευμένο. Άρα, εκ των πραγμάτων μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο με σφίξιμο του ζωναριού, όπως σε κάθε τομέα της καθημερινότητας σε όλη τη χώρα…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts