ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα επισκεφτεί την Ταϊβάν σήμερα και αύριο και θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ταϊπέι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ευρύτερη επίσκεψη στην περιοχή Ινδίας και Ειρηνικού

Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επίσκεψης στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της «αμερικανικής πρεσβείας» στην Ταϊβάν και οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταϊβάν, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ουσιαστικά πρόκειται για επίσκεψη που αποτελεί συνέχεια του ταξιδιού της Νάνσι Πελόζι που οδήγησε σε επικίνδυνη όξυνση τις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας με το Πεκίνο να αντιδρά πραγματοποιώντας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν.

Στο κόκκινο

Η ένταση παραμένει άλλωστε στο κόκκινο καθώς σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν δεκατρία αεροσκάφη της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν χτες πάνω από τη μέση γραμμή στο Στενό της Ταϊβάν, καθώς το Πεκίνο συνεχίζει τις στρατιωτικές δραστηριότητές του κοντά στο νησί, το οποίο και θεωρεί τμήμα της «Μίας Κίνας».

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts