ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα πιο «απλησίαστα» resorts για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις – Ακόμα και $250.000 για λίγες μέρες

Σχεδόν όλα τα τουριστικά θέρετρα δημοφιλών προορισμών αγγίζουν ήδη το 100% της πληρότητας. Οι τιμές των λίγων καταλυμάτων που έχουν απομένει «χτυπούν κόκκινο» – Τα αστρονομικά ποσά για μία διανυκτέρευση

Όλο και πιο κοντά έρχονται τα Χριστούγεννα. Η δεύτερη χρονιά έπειτα από την εμφάνιση της Covid-19 οδεύει προς το τέλος της και παρόλα αυτά, τα νέα που μας έρχονται από το μέτωπο της πανδημίας εξακολουθούν να μην είναι τόσο ενθαρρυντικά με τους ειδικούς να εκτιμούν πως ο κορωνοϊός δεν θα «εξαφανιστεί» τόσο εύκολα – και κυρίως – τόσο σύντομα από τις ζωές μας.

Οι πολίτες μετά το τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, ανυπομονούν για το επόμενο ευχάριστο διάλειμμα που δεν είναι άλλο, από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όπως και πέρσι όμως, έτσι και φέτος, έχουν σαφώς λιγότερες επιλογές σε σύγκριση με την προ – Covid εποχή.

Φαίνεται πως η ζήτηση για παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, δεν είναι τόσο αυξημένη. Το σκι καθώς και τα ψώνια στις χριστουγεννιάτικες αγορές δημοφιλών προορισμών φαντάζει αρκετά ριψοκίνδυνο για εκατοντάδες πολίτες. Παράλληλα, σε τόσο δημοφιλείς προορισμούς υπάρχει πάντοτε ο φόβος ενός επικείμενου lockdown. Και σε μια τέτοια περίπτωση, τι θα συμβεί με τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές;

Προκειμένου λοιπόν οι πολίτες να μην χρειαστεί να αναβάλουν τα σχέδιά τους επιλέγουν πιο «σέιφ» ταξιδιωτικούς προορισμούς πληρώνοντας όσο όσο ώστε να πραγματοποιήσουν τις  Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους όπως ακριβώς τις είχαν σχεδιάσει. «Η ζήτηση έχει εκτοξευτεί ιδίως για καλοκαιρινούς προορισμούς» αποκαλύπτει ο Πολ Τουμπόφσκι, ιδρυτής του ψηφιακού ταξιδιωτικού γραφείου Skylark.

«Καταγράφονται ήδη πολλές κρατήσεις σε μέρη όπως η Καραϊβική και το Μεξικό από Αμερικανούς πολίτες για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο» δηλώνει ο Μπάρκλει Χίκοκ συνεργάτης του ταξιδιωτικού συμβούλου Local Foreigner. «Ένας από τους πελάτες μου πριν από την εμφάνιση της Covid θα ξόδευε περίπου 250.000 δολάρια για ένα ταξίδι στο Βιετνάμ – φέτος, σχεδιάζει να ταξιδέψει στο Μαϊάμι θέλει τόσο πολύ να κάνει αυτό το ταξίδι που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει και ακόμη περισσότερα» προσθέτει. H Savanti Travel αναφέρει πως «Η Χαβάη είναι ήδη γεμάτη».

Σχεδόν σε όλα τα τουριστικά θέρετρα των συγκεκριμένων προορισμών η πληρότητα αγγίζει το 100%. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι τιμές των καταλυμάτων που έχουν απομένει «χτυπούν κόκκινο». Στο Mandarin Oriental Canouan κοντά στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, για παράδειγμα, οι τιμές των δωματίων για την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς διαμορφώνονται στα 4.050 δολάρια τη νύχτα και είναι επομένως, περίπου 4 φορές παραπάνω από τις αντίστοιχες τιμές για το μήνα Νοέμβριο.

Στο Four Seasons Ocean Club στο Νασάου, στις Μπαχάμες, ένα δωμάτιο με θέα στον κήπο το οποίο συνήθως κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, κοστίζει τουλάχιστον 2.500 δολάρια την περίοδο των διακοπών. Το κόστος φυσικά, διπλασιάζεται όταν πρόκειται για ένα δωμάτιο με θέα στον ωκεανό.

Εάν κάποιος επιθυμεί να μείνει στο Ritz Carlton Grand Cayman για την περίοδο των Χριστουγέννων τότε θα πρέπει να πληρώσει 1.719 δολάρια τη βραδιά. Το ίδιο δωμάτιο όμως, κοστίζει 700 δολάρια λιγότερο για την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα. Στο St. Regis Bora Bora, ένα μπανγκαλόου πάνω από το νερό για μία εβδομάδα θα στοιχίσει περισσότερα από 20.000 δολάρια. 

Τα στοιχεία δείχνουν πως άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προλάβουν να κλείσουν ένα από τα τελευταία δωμάτια που έχουν απομείνει. Όσοι έχουν την εντύπωση όμως, πως θα υπάρξουν υπερπροσφορές της τελευταίας στιγμής από ταξιδιωτικά πρακτορεία, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές, σφάλλουν. Η ζήτηση είναι ήδη αυξημένη και οι ξενοδόχοι δεν έχουν κανένα λόγο για να ρίξουν τις τιμές τους, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Διαβάστε ακόμη:

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Οι τρεις ξένοι στη ΔΕΗ, η «χρυσή πανδημία» του Σκλαβενίτη και ο μυστήριος Ιταλός επενδυτής

Intrasoft: Έκλεισε το ντιλ με τους Δανούς – Στα €235 εκατ. το τίμημα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts