ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

MediaMarkt, Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

MediaMarkt, Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα. Ο λόγος είναι ότι η DJI συνεχίζει να προμηθεύει με drones στη Ρωσία, παρά την πρόσφατη έκκληση του Ουκρανού αντιπροέδρου Mykhailo Fedorov να σταματήσει να το κάνει και την αυξανόμενη διεθνή πίεση για την απομόνωση της Ρωσίας από την παγκόσμια αγορά.

Απαντώντας σε tweet η Media Markt/ Satturn σχολίασε
“Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί προϊόντα και δεδομένα από τον κινεζικό προμηθευτή drone DJI για στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία.

Ως υπεύθυνη εταιρεία, έχουμε λάβει άμεσα μέτρα και αφαιρέσαμε τον κατασκευαστή από τη γκάμα προϊόντων μας σε όλο το group μέχρι νεοτέρας. Θα εξετάσουμε προσεκτικά περαιτέρω ενδείξεις και εξελίξεις.

Με αυτό το βήμα, εμείς ως εταιρεία στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τις αξίες που έχουν την υψηλότερη προτεραιότητα για εμάς και τις οποίες βλέπουμε να δέχονται επίθεση με απαράδεκτο τρόπο από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.”

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η DJI έχει κατηγορηθεί από την Ουκρανική πλευρά ότι δίνει πληροφορίες στην Ρωσική πλευρά για το στίγμα των DJI drone που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί με αποτέλεσμα την στόχευση τους από τις Ρωσικές δυνάμεις. Η τροφοδότηση των Ρωσικών δυνάμεων με τέτοιου είδους πληροφορίες εικάζεται ότι γίνεται μέσω του συστήματος Aeroscope, το οποίο είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται σε καιρό ειρήνης για να κρατά τα drones μακριά από ορισμένες απαγορευμένες περιοχές, όπως αεροδρόμια ή στάδια.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts