ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζένγκο: «Δε θα πω μεγάλα λόγια αλλά περιμένετε να δείτε»!

Η Ελίνα Τζένγκο ήταν το πρόσωπο της πρώτης μέρας των αγώνων του διασυλλογικό βελτιώνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομ χρονικό διάστημα το πανελλήνιο ρεκόρ ακοντισμού νέων γυναικών και έδειξε πως φέτος το καλοκαίρι έχει τις προοπτικές για σπουδαία πράγματα.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Με το 62.09μ (είχε και βολή στα 61.80μ) που σημείωσε χθες στο Καυτανζόγλειο, η 19χρονη ακοντίστρια παραμένει σταθερά στο τοπ10 των επιδόσεων παγκοσμίως για το 2022 (είναι στο Νο6) και ακόμα και αν δεν καταφέρει να πετύχει τα υψηλά όρια πρόκρισης για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού (64.00μ για Όρεγκον, 63.50μ για το Μόναχο), θεωρείται βέβαιο πως μέσω ranking θα είναι παρούσα στα δύο μεγάλα στιβικά ραντεβού. «Το καλοκαίρι έχει δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις στις οποίες θα επικεντρωθώ. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον που είναι ο κύριος στόχος μου και το ευρωπαϊκό στο Μόναχο. Ελπίζω να είμαι σε καλή κατάσταση και να καταφέρω να συμμετάσχω και στις δύο διοργανώσεις. Αφού τα καταφέρω, ο επόμενος στόχος θα είναι μια θέση στον τελικό του παγκοσμίου» τόνισε στο Sportsfeed η κορυφαία Ελληνίδα ακοντίστρια.
Με το ατομικό της ρεκόρ να είναι στο 63.96μ από το 2020, δύο χρόνια αργότερα, υγιής, περισσότερο προπονημένη στο 600αρι ακόντιο και σαφώς με καλύτερη τεχνική, οι προσδοκίες για την αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ είναι υψηλές. «Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Πολλές φορές λέω (μεγάλα λόγια) και δεν τα κάνω (πράξη) οπότε… περιμένετε να δείτε».
Μέσα σε όλα αυτά, η Τζένγκο έχει ξεκινήσει και τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη. «Είναι λίγο δύσκολα. Στην αρχή ζορίστηκα περισσότερο μέχρι να βρω το ρυθμό μου στην καθημερινότητα. Πλέον έχει περάσει το πρώτο εξάμηνο και είναι καλύτερα τα πράγματα και στο πανεπιστήμιο με στηρίζουν πολύ οι καθηγητές. Οπότε έχω βρει τα πατήματα μου πλέον και είμαι πολύ καλά».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts