ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλέμαχος Λαβίδας: Τον Ιούνιο θα ανακοινωθεί η ποινή του

Ο επιχειρηματίας που κρατείται στο Metropolitan Correctional Center ενημερώθηκε ότι λόγω του κορονωϊού θα μάθει το ύψος της στις αρχές του καλοκαιριού

Τουλάχιστον για 1,5 μήνα θα πρέπει να περιμένει ο Τηλέμαχος Λαβίδας, προκειμένου η δικαστής Ντενίζ Λουίζ Κόουτ, να του ανακοινώσει την ποινή του δικαστηρίου.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο χειραγώγησης εσωτερικής πληροφόρησης και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στις 21.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας (14.00 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης) θα μάθαινε τον χρόνο που θα εκτίσει στην φυλακή.

Τελικά ενημερώθηκε μέσω των συνηγόρων του ότι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει την Νέα Υόρκη, δεν θα ήταν δυνατή η μετάβαση του στο δικαστήριο.

Έτσι, του γνωστοποιήθηκε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του, θα του ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο, πιθανότατα μέχρι τις 10 του μήνα. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένος στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν, όπου κρατείται από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με έγκριτους δικαστικούς και νομικούς κύκλους της Νέας Υόρκης η ποινή του θα είναι τουλάχιστον έξι χρόνια, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερη και να φτάσει τα οχτώ χρόνια.

Πληροφορίες από τους ίδιους κύκλους επιμένουν ότι στην περίπτωση του εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα του δικαστηρίου, χωρίς ουσιαστικά να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Μέχρι στιγμής είναι ο μόνος από τους εμπλεκόμενους που παραμένει φυλακισμένος, αφού ο Ελβετός τραπεζίτης Μαρκ Ντεμάν που συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές στο συγκεκριμένο σκάνδαλο και κατέθεσε εναντίον του Λαβίδα, είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: Protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts