ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τις καταγγέλουσες της γυμναστικής, συνεχίζει να σιωπά η ΕΓΟ

Από τη μια η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία που σιωπά και από την άλλη ο υφυπουργός αθλητισμού που προχωρά σε τηλεδιάσκεψη με 26 καταγγέλουσες αθλήτριες για μια υπόθεση που έχει εκθέσει τόσο την ΕΓΟ όσο και την ΕΦΙΠΗΔ.

Οκτώ μέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της ΕΓΟ που εξέφραζε «θλίψη και απογοήτευση από τις δημόσιες τοποθετήσεις των αθλητριών» και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά από την ομοσπονδία στην υπόθεση για την οποία τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΓΑ, την εκθέτουν. Το ίδιο εκθέτουν και την ΕΦΙΠΗΔ της ΕΟΕ που κρίνεται ανεπαρκής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πλευρά της ΕΓΟ έχει αναθέσει την υπόθεση στο νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενημέρωση αν αυτοί για τους οποίους γίνεται ονομαστική αναφορά συνεχίζουν στα πόστα τους, τόσο ως ομοσπονδιακοί όσο και ως προπονητές. Όσο για την ΕΦΙΠΗΔ… απογοήτευση.
Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τις αθλήτριες οι οποίες τον ευχαρίστησαν που δεν άφησε μια τόσο σοβαρή υπόθεση να σκονίζεται στο αρχείο. Από την πλευρά του ο υφυπουργός τόνισε ότι περιμένει από Εισαγγελία, ΕΓΟ, ΕΟΕ και υπουργείο παιδείας να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες ενώ διαβεβαίωσε ότι ανάλογες περιπτώσεις θα πάνε μέχρι τέλους «για καθαρό και ασφαλή αθλητισμό» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts