ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πριμ Βασιλειάδη που έμεινε στα… λόγια

Τα πριμ των διακριθέντων αθλητών για το 2018 ανακοινώθηκαν από το υφυπουργείο αθλητισμού, όμως πουθενά δεν υπάρχουν αυτά που αφορούν τους Ολυμπιακούς Νέων του 2018 στο Μπουένος Άιρες.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Όταν επέστρεψε η αποστολή της Ελλάδας από το Μπουένος Άιρες, στις 23 Οκτωβρίου 2018, ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στους δημοσιογράφους, δεσμεύτηκε προς τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους, ότι θα τους επιβραβεύσει με πριμ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βασιλειάδης είχε τονίσει ότι θα δοθεί χρηματικό πριμ που θα αντιστοιχεί με το 50% του πριμ που δίνει το κράτος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των μεγάλων. Για παράδειγμα, οι χρυσοί Καλπογιαννάκης, Τζένγκο και Μπούρμπου/Κυρίδου θα έπρεπε να εισπράξουν από 45.000 ευρώ που είναι το μισό των 90.000 ευρώ που δίνεται στα χρυσά μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε ο Θώμογλου στην κολύμβηση θα εισέπραττε 30.000 ευρώ, ενώ τα χάλκινα μετάλλια της ελληνικής αποστολής πριμοδοτούνται με 25.000 ευρώ.
Αντιστοίχως το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές των αθλητών με τα ποσά να είναι 22.500 – 15.000 – 12.500 ευρώ.
Δυστυχώς όμως, η δέσμευση έμεινε στα… λόγια καθώς ποτέ δεν πέρασε με υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα η νυν πολιτική ηγεσία να μην το συμπεριλάβει στον πίνακα των πριμ.
Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, οι αθλητές και αθλήτριες θα προσπαθήσουν για την αποκατάσταση της αδικίας, ζητώντας από τον Λευτέρη Αυγενάκη να κάνει πράξη την υπόσχεση του προκατόχου του, εκθέτοντας τον απέναντι στους αθλητές και τις αθλήτριες που πρώτος έτρεξε να φωτογραφηθεί μαζί τους…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts