ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στις ΗΠΑ : Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τον κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη 2.239 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 200.146 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το βαρύτερο πλήγμα

Στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κοροναϊού στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, ξεπεράστηκε προχθές το όριο των 250.000 νεκρών, κατά τα στοιχεία αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Με πάνω από 11 εκατομμύρια μολύνσεις, οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν το ένα στα πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως αφότου ο νέος κοροναϊός έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη του 2019.

Κατά μέσον όρο, η χώρα κατέγραφε καθημερινά πάνω από χίλιους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Αντιμέτωπες με τη νέα έξαρση της πανδημίας, οι αρχές σε πολλές πολιτείες και μητροπόλεις επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, φοβούμενες τα χειρότερα καθώς έρχεται η γιορτή των Ευχαριστιών, που η παράδοση θέλει να τιμάται με μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και συνήθως συνεπάγεται κύμα μετακινήσεων σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον μέτρα

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έδωσε έτσι εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 22:00 και ανέστειλε ξανά τις παραδόσεις μαθημάτων διά ζώσης στα σχολεία από χθες Πέμπτη. Οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, συνέστησαν στους κατοίκους να μείνουν σπίτι, να μη βγαίνουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Σε μελέτη των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, διατυπωνόταν η εκτίμηση πως η πλεονάζουσα θνησιμότητα που συνδέεται με την πανδημία του νέου κοροναϊού ανέρχεται σε 300.000 ανθρώπους, βάσει δημογραφικών μοντέλων.

Αχτίδα ελπίδας: οι ανακοινώσεις των εταιρειών Pfizer και Moderna ότι τα πειραματικά τους εμβόλια εναντίον του νέου κοροναϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, κάτι που σημαίνει ότι, αν λάβουν σύντομα πράσινο φως από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA), οι πρώτοι εμβολιασμοί μπορεί να αρχίσουν πριν από το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts