ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσορτανίδης: «Στόχος το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο iQFoil»

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης ολοκλήρωσε σήμερα την παρουσία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας RSX στην Πορτογαλία, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Κ21.   

της Σωτηρίας Στασινού

Σήμερα ο 19χρονος αθλητής, προσέθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στη συλλογή του, μετά από το αργυρό του παγκοσμίου πρωταθλήματος RSX (Κ17) στην Ιταλία το 2017. Μετά το πέρας της 10ης και τελευταίας ιστιοδρομίας ο Τσορτανίδης βρέθηκε στην δεύτερη θέση της κατηγορίας Κ21 και στην 27η στη γενική κατάταξη. Μιλώντας στην Sportsfeed για την εμφάνισή και την επίδοσή του στη Βιλαμούρα ανέφερε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος για το μετάλλιο αυτό καθώς τον χειμώνα πέρσι έκανα προπόνησης στο foil που είναι η Ολυμπιακή κατηγορία για του Αγώνες του 2024 και μόνο τους τελευταίους δύο μήνες πριν το ευρωπαϊκό ανέβηκα πάλι σε RSX. Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσα να φέρω ένα καλύτερο πλασάρισμα στους άνδρες».  

Οι μελλοντικοί του στόχοι επικεντρώνονται στην κατηγορία της iQFoil, η οποία θα αντικαταστήσει την RSX στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024. Πιο συγκεκριμένα οι αγώνες ευρωπαϊκού και παγκόσμιου iQFoil, συνοδευόμενα από ένα μετάλλιο στην ηλικιακή του κατηγορία, θα αποτελούσε το ιδανικό ξεκίνημα για τον Τσορτανίδη, στο νέο Ολυμπιακό κύκλο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts