ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο: Στις 2 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση των μέτρων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα από το πακέτο αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού για το Τόκιο που θα ανακοινωθούν στις 2 Δεκεμβρίου, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η οργανωτική επιτροπή και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς παρουσίασαν στις αρχές του Νοεμβρίου την πρόοδό τους στη ΔΟΕ και εστίασαν την προσοχή του στην αποφυγή των «τριών C»: κλειστοί χώροι (closed spaces), πολυπληθείς χώροι (crowded places) και κοντινή επαφή (close contact).

Η μάσκα θα είναι ο μόνιμος συνοδός των αθλητών στους εξωτερικούς και τους κοινόχρηστους χώρους και μόνο στους αγώνες και κατά τη διάρκεια του φαγητού θα έχουν το δικαίωμα να τη βγάλουν. Οι ασπίδες προστασίας δεν θα θεωρηθούν ικανοί αντικαταστάτες των μασκών, ενώ θα διατηρηθεί κανονικά ο κανόνας της απόστασης των 2 μέτρων. Μέσα στο Ολυμπιακό χωριό οι αθλητές θα έχουν στη διάθεσή τους 30 λεπτά παραμονής στην καφετέρια για πρωινό και από 1 ώρα για μεσημεριανό και βραδινό. Για να μην υπάρχει συνωστισμός και ουρές αναμονής, θα τους έρχεται στο κινητό ενημέρωση με το ημερήσιο μενού. Να σημειωθεί ότι στο πλάνο των διοργανωτών είναι επίσης να αερίζονται οι κλειστοί εσωτερικοί χώροι κάθε 30 λεπτά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε με την επίσημη αναφορά της σχετικής επιτροπής την επόμενη εβδομάδα, στις 2 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts