
Φυσικό αέριο: Γερμανία και άλλες χώρες του Βορρά επανεξετάζουν ανώτατη τιμή φυσικού αερίου

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, όπως και η χώρα μας, ζητά τη θέσπιση ευρωπαϊκού πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου
Στάση τους αναφορικά με την τιμή του φυσικού αερίου φαίνεται να επανεξετάζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.
Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, «η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες του Βορρά, δείχνει να αλλάζει στάση και να βλέπει θετικά τη θέσπιση μιας ανώτατης ευρωπαϊκής τιμής για την αγορά του φυσικού αερίου».
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, όπως και η χώρα μας, ζητά τη θέσπιση ευρωπαϊκού πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου και οι διαπραγματεύσεις για τις προμήθειες να πραγματοποιούνται, από κοινού, από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός οικολογικής μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του συνεχίζει τις επαφές της, για την υπογραφή συμφωνιών προμήθειας φυσικού αερίου με άλλες χώρες, ώστε να περιοριστεί δραστικά η εξάρτηση από τη Ρωσία.
«Ακόμη κι αν σταματούσαν τώρα οι προμήθειες από τη Ρωσία, στην Ιταλία δεν θα είχαμε μεγάλα προβλήματα. Μέχρι το φθινόπωρο, όμως, πρέπει να καταφέρουμε να αποθηκεύσουμε όσο περισσότερο φυσικό αέριο γίνεται», τόνισε ο Τσινγκολάνι.
Διαβάστε περισσότερα
Κάλπες για το όνομα του ΚΙΝΑΛ στις 8 Μαΐου
Δημήτρης Σαράντης (Ελληνικά Γαλακτοκομεία): Πώς θα γίνει το comeback της ΑΓΝΟ
ΠΗΓΗ NEWMONEY








