ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδαλιάς: Ποιοι μπορούν να περάσουν τα χερσαία σύνορα – Νέα μέτρα (vid)

Παραμένει το μέτρο παρουσίασης αρνητικού τεστ για την είσοδο στη χώρα – Τι είπε για την άρση του lockdown ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

+Στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα που αφορούν το μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, καθώς όπως τόνισε, οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά της πανδημίας, και μάλιστα τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνορεύει με χώρες των Βαλκανίων, όπου η Covid-19 βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.

Όπως τόνισε, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, ή σε όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και στις μεταφορές (φορτηγά), καθόλη τη διάρκεια.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί. Οι μετακινήσεις συμβάλλουν σημαντικά και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής:

  • Από τον Προμαχώνα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Έλληνες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Για τις μεταφορές, η διέλευση επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.
  • Από την Κακκαβιά επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες ή με άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι από την Κακκαβιά θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα, στον χώρο που έχουν δηλώσει στο PLF τους.
  • Από Ευζώνους και Κήπους θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες ή με άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ. Οι μεταφορές θα επιτρέπονται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.
  • Από Νυμφαίο, Ορμένιο και Εξοχή θα επιτρέπεται μόνο για μεταφορές, όλο το 24ωρο και μόνο με τον οδηγό του οχήματος.
  • Η Κρυσταλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή.

Για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται PLF και αρνητικό τεστ 72 ωρών

Όλοι οι εισερχόμενοι θα υποβάλλονται σε rapid test από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, ενώ στους οδηγούς φορτηγών θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Τι είπε για την άρση του lockdown

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιας είπε:«Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε μόια σταδιακή καθολική άρση. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας. Όμως δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».

Διαβάστε ακόμη:

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Άνοιξε η πλατφόρμα

Με την είσοδο και της Public Media Markt φουντώνει η μάχη της Black Friday

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται – Πότε θα καταβληθεί

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts