
ΧΑ: Απότομη πτώση στις 630 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Οι φόβοι για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού προκαλούν τις διακυμάνσεις στις αγορές – Οι απότομες πτώσεις, όμως, δίνουν και την ευκαιρία για κέρδη – ειδικά όταν έχουν ανακοινωθεί πρωτοφανή προγράμματα στήριξης ομολόγων
Οι φόβοι για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού – που προήλθαν από αύξηση κρουσμάτων στην Ασία- οδηγούν τις αγορές σε απότομη πτώση με την Γερμανική αγορά να χάνει 2,8%, την Γαλλία 2,9%, την Αγγλία 2,3%. Τα στοιχεία από Κίνα, Ιαπωνία ήταν άσχημα και οδήγησαν σε πτήση τις ασιατικές αγορές και, ως συνήθως, τη σκυτάλη έλαβαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οικονομίες των οποίων μόλις που έδειχναν σημάδια επιστροφής.
Ομως, ο κορωνοϊός, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι αποτελεί για τις αγορές «δεύτερη φύση» διότι χάρις τους φόβους για μια δεύτερη επέκταση προκαλούνται οι διακυμάνσεις στις αγορές. Οι απότομες πτώσεις, όμως, δίνουν και την ευκαιρία για κέρδη – ειδικά όταν οι κεντρικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει πρωτοφανή προγράμματα στήριξης ομολόγων.
Η ελληνική αγορά κινείται με βουτιά 2,29% και τον Γενικό Δείκτη στις 631,62 μονάδες ενώ οι τραπεζικές μετοχές χάνουν έως 5%. Με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά, η μετοχή της Eurοbank χάνει 3,8% στα 0,38 ευρώ και 861 χιλ.. μετοχές.
Βουτιά 4,9% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,195 ευρώ. Πτώση 4,7% για την Alpha bank στα 0,61 ευρώ. Με βουτιά 4,54% η Πειραιώς στα 1,3865 ευρώ. Βουτιά 3,48% για την Coca- Cola στα 22,20 ευρώ. Βουτιά 3,9% για τον ΟΠΑΠ στα 8,39 ευρώ. Με πτώση 1,40% ο ΟΤΕ στα 12,01 ευρώ. Βουτιά 3,93% για την Ελλάκτωρ στα 1,052 ευρώ. Βουτιά 5,49% για την Φουρλής στα 3,61 ευρώ. Bουτιά 3,22% για την Coca-Cola στα 22,26 ευρώ.
ΠΗΓΗ NEWMONEY








