
ΧΑ: Κέρδη 0,29% – Εβδομαδιαίες απώλειες 5,36%

Η αξία των συναλλγών ανήλθε στα 58 εκατ. ευρώ – Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 5,36%
Ανοδικά γύρισε στο τέλος της συνεδρίασης η αγορά της Αθήνας επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 646,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,29%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες διαμορφώθηκαν σε 5,36%.
Η ελληνική αγορά δεν ακολούθησε τις ευρωπαϊκές αγορές στα κέρδη και στο μεγαλύτερο μέρος της συνέχισε την συσσώρευση των δυο τελευταίων συνεδριάσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών στην πτωτικές συνεδριάσεις ο τζίρος δεν είναι υψηλός, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις. Μάλιστα, η πτώση κατά 2,3% της αγοράς πριν ξεκινήσουν οι διεθνείς ρευστοποιήσεις ήταν ξεκάθαρο πως έγινε για να βγουν αγοράς οι “γρήγοροι “ κι οι επενδυτές που χρησιμοποιούν ακόμη “αέρα”.
¨Οπως φαίνεται και από την συμπεριφορά των αγορών διεθνώς οι ρευστοποιήσεις των τελευταίων ημερών ήταν η αντίδραση, ύστερα απο το ταχύτερο ράλυ στην ιστορία των αγορών.
Οι τιμές ανέβηκαν γρήγορα και αναντίστοιχα με την πορεία της οικονομίας που οδεύει σε ύφεση.
Η επίκληση λοιπόν, ενός δεύτερου κύματος του ιου ως αιτία πτώσης των αγορών δεν στέκεται – αν και στοιχεία σε ορισμένες χώρες δίχνουν επιβάρυνση.
Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,3952 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 1,44%. Ράλι 7,35% για την Eλλάκτωρ στα 1,095 ευρώ. Με κέρδη 6,5% η Aegean στα 4,015 ευρώ. Ανοδος 2,13% για την ΔΕΗ στα 3,35 ευρώ. Κέρδη 1,78% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,257 ευρώ. Με άνοδο 1,82% η Alpha bank στα 0,639 ευρώ. Με άνοδο 0,76% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,451 ευρώ.
Η αξία των συναλλγών ανήλθε στα 58 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ NEWMONEY







