ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξέσπασμα πέριξ των 650 μονάδων

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα κέρδη των τραπεζών με άνοδο άνω του 4% – H μεγαλύτερη άνοδος στην Εθνική και ακολουθούν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank

Ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο λίγο μετά το άνοιγμα με τον γενικό Δείκτη να ενισχύεται κατά σχεδόν 2% στις 648,60 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα κέρδη των τραπεζών με άνοδο άνω του 4% (4,32% στις 331,16 μονάδες) που θεωρείται απόρροια της αποκλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής έντασης, μετά την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις που κατευθύνθηκε προς την Αττάλεια, ενώ θετικά επιδρά και η επανέναρξη των δοκιμών για το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται στ 4.722.854 τεμάχια και ο τζίρος στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Στις τραπεζικές μετοχές, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική 5,5% και ακολουθούν Alpha Bank 5%, Πειραιώς 4,9% και Eurobank 4%.

Ανω του +3% κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Eurobank. Τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil ξεπερνούν το 2%.
Άνω του 1% η άνοδος σε ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Titan, Βιοχάλκο και Φουρλή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Σαράντης, Λάμδα, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts