
ΧΡΩΠΕΙ: «Φουντώνει» η «μάχη» για την «Πολιτεία Καινοτομίας»

Πολλές οι κοινοπραξίες και οι ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν φάκελο – Μεταξύ τους ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Dimand και Intrasoft – Αύριο η αποσφράγιση των φακέλων – Τα επόμενα βήματα για το διαγωνισμό και ο παράγοντας «κλειδί» στην ανακήρυξη του αναδόχου
Πολύ μεγάλο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για την κατασκευή και λειτουργία της «Πολιτείας Καινοτομίας» μέσω ΣΔΙΤ στο πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩ.ΠΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν υποβάλλει πολλές κοινοπραξίες, στις οποίες συμμετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρείες, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και καιρό. Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαδικασία που υπέβαλαν φάκελο σήμερα, τελευταία μέρα με βάση την προθεσμία της προκήρυξης, είναι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, ο όμιλος Ελλάκτωρ, η Dimand και η Intrasoft.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν στο newmoney πηγές με γνώση, υπάρχουν πολλές κοινοπραξίες με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θέτει μία σειρά από περιορισμούς ώστε να μην καταλήξει άλλο ένα έργο κατασκευαστικό.
«Δεν θέλουμε να είναι ένα έργο real estate, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ζωντανό οργανισμό που θα δώσει νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία. Επομένως, ο επενδυτής-διαχειριστής θα πρέπει να είναι και φορέας καινοτομίας με σημαντικές διασυνδέσεις εντός και εκτός συνόρων», είχε πει σε μία συνέντευξη του πρόσφατα στο business stories ο αρμόδιος υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμας.
Κάτι που μαθηματικά θα οδηγούσε σε συμπράξεις. Σημειωτέον ότι ο διαγωνισμός αφήνει ανοικτό το περιθώριο για νέες «ενώσεις δυνάμεων» κατά την επόμενη φάση καθώς προβλέπει μία διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα όσον αφορά την υπόσταση της «Πολιτείας Καινοτομίας». Σε κάθε περίπτωση ανάδοχος θα πρέπει να έχει ανακηρυχθεί ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Το έργο
«Η Πολιτεία Καινοτομίας» αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος καθώς θα είναι ένας πολυδύναμος χώρος, στον οποίο θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις και θα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη όσμωση επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας.
Διαβάστε ακόμη:
Κρας τεστ για την αγορά τα… self test
Μπιλ Γκέιτς: Αποκαλύπτει γιατί έχει αγοράσει 1.000.000 στρέμματα γης
Ιωάννης Μίχος (Epsilon Net): «Σύμμαχοι με την Space Hellas στους διαγωνισμούς του δημοσίου»
ΠΗΓΗ NEWMONEY








