ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ.Α: Θετικό κλείσιμο του μήνα θα επιδιώξουν οι αγοραστές

Τα deals της Chipita και της Cardlink, η πρόοδος στον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες συν τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα συνέβαλαν στη διαφοροποίηση αρκετών εισηγμένων από το πτωτικό κλίμα που διαμορφώθηκε και αντιστάθμισαν τις τραπεζικές εξελίξεις

Τελευταία συνεδρίαση του μήνα για το Xρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,51% και να βρίσκεται στις 892,16 μονάδες με τους επενδυτές στην σημερινή συνεδρίαση να επιδιώκουν ένα καλό κλείσιμο του μήνα και του πενταμήνου με την μέχρι τώρα μηνιαία απόδοση του Γενικού δείκτη να είναι αρνητική κατά 2,5% μετά από διαδοχικούς θετικούς μήνες.

Αν και σε αυτόν τον μήνα κυριάρχησαν τα εταιρικά νέα των τραπεζικών μετοχών, με την Alpha Bank να ανακοινώνει με την σειρά της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που οδήγησε την αγορά μετά από μια συσσώρευση εβδομάδων στις 900 μονάδες με πιο χαμηλά επίπεδα, τον μήνα αυτόν είχαμε  2-3 σημαντικές συμφωνίες και προχώρησαν 1-2 διαγωνισμοί που είχαν επενδυτικό/χρηματιστηριακό αποτύπωμα.

Τα deals της Chipita και της Cardlink, η πρόοδος στον διαγωνισμό για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες συν τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα συνέβαλαν στη διαφοροποίηση αρκετών εισηγμένων από το πτωτικό κλίμα που διαμορφώθηκε και αντιστάθμισαν τις τραπεζικές εξελίξεις. Παράλληλα η συγκρατημένη προσδοκία πως η αγορά αρχίζει να (ξανα)ανοίγει, ότι ο τουρισμός θα κινηθεί, οι σταθερές εισροές ξένων (και «ξένων») κεφαλαίων συντηρούν το ενδιαφέρον για μία αγορά που της αξίζει κάτι καλύτερο. Τουλάχιστον με γνώμονα τα μεγέθη πρώτου τριμήνου, τον σχεδιασμό, τις επενδύσεις ισχυρών αλλά και μεσαίου μεγέθους ομίλων και επιχειρήσεων. Τεχνικά ήταν θετική ένδειξη το κλείσιμο της Παρασκευής του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 885 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), με επόμενο και κύριο ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 895 – 908 μονάδων.

Σε αυτή την περίπτωση οι 915 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες, μπορεί να επιστρέψουν στο “στόχαστρο” των αγοραστών. Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, από την αντοχή των στηρίξεων στις 863 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 850 μονάδων, θα κριθεί αν ο Γενικός δείκτης επιστρέψει πλαγιοανοδικά, ή θα βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 813 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και 809 – 795 μονάδες. Το καθοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, ήταν και παραμένει ο μεγάλος στόχος των “buyers” στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2185, 2200, 2216 (ημερήσιο “stop short”) και 2230 μονάδες.

Οι πρώτες στηρίξεις στις 2085 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 2077, 2070 και η εξαιρετικά ισχυροποιημένη ζώνη στήριξης στις 1974 – 1956 μονάδες, από όπου διέρχονται οι εκθετικοί ΚΜΟ 200 και 30 εβδομάδων. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,68% και βρίσκεται στις 2.162,99 μονάδες η Εθνική και η Πειραιώς με 2,58% και 2,07% αντίστοιχα ενώ με κέρδη άνω του 1% κινούνται η ΑΛΦΑ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή με την ΕΧΑΕ, Σαράντης, Λάμδα, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΟΤΕ και Motor Oil να σημειώνουν ήπια άνοδο. Σε αρνητικό έδαφος η Ελλάκτωρ με 1,85%, η ΔΕΗ με 0,83%, ο ΑΔΜΗΕ με 0,37% και ο ΟΠΑΠ με 0,31% με τον ΟΛΠ, Coca Cola, Τιτάνα και Aegean να είναι αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμη:

10+2 ερωτήσεις για τον νέο Πτωχευτικό Νόμο και τη 2η ευκαιρία

Η ονοματολογία για το τουριστικό συγκρότημα Καψή στην Κρήτη

Αλλαγή πλεύσης στην Amazon: Ο Άντι Τζάσι σύντομα στη θέση του Τζεφ Μπέζος

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts