ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ.Α.: Υπέρβαση της αγοράς για τρίτη ημέρα με κέρδη 1,10%

Οι προβλέψεις των Τραπεζών συμφωνούν με εκείνες της Τράπεζας της Ελλάδος για τις προβλέψεις νέων κόκκινων δανείων στα 7-10 δισ., λιγότερα από την Ιταλία – Οι ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν θα αντέξουν και την υπόλοιπη κακή χρονιά

Aνοδικά για τρίτη ημέρα έκλεισε η Αθήνα αφενός από τα ελπιδοφόρα μηνύματα για την θεραπεία του ιού και αφετέρου διότι ό,τι άσχημο έχει γίνει – σε επίπεδο επιχειρήσεων – έχει ήδη συντελεστεί κατά τα δέκα χρόνια της κρίσης.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,10% κλείνοντας στις 641,95 μονάδες με την συνολική αξία των συναλλαγών στα 54 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα στις δημοπρασίες, η μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών του FTSE 25 έκλεισε με μεγαλύτερη άνοδο από ό,τι προηγουμένως.

Με νέο ράλι συνέχισε η Αμερικανική αγορά ύστερα από τις ελπιδοφόρες ανακοινώσεις ότι, μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρχει φάρμακο αντιμετώπισης του ιού. Η Wall Street αγνόησε την μείωση του ΑΕΠ, και συνέχισε το ράλι εν αναμονή και των ανακοινώσεων της FED.

Θετικά κινήθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ξένοι επενδυτές στην Αθήνα διαπιστώνουν ότι, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης στην Ελλάδα όσες εταιρείες ήταν να χρεοκοπήσουν, χρεοκόπησαν. Τώρα από το τραπεζικό σύστημα δίνεται η πίστωση χρόνου, αλλά και η ρευστότητα για να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι, του χρόνου η ελληνική αγορά θα έχει μια σειρά από προβληματικές εταιρείες επειδή καταγράφηκε μια κακή χρονιά. Συνεπώς, οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν και τα κεφάλαια και τον τρόπο για να διαχειριστούν την κρίση.

Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλης της FPS κ. Θεόδωρος Καλαντώνης τόνισε ότι, τα νέα κόκκινα δάνεια αναμένονται μεταξύ 7-10 δισ. ευρώ – όσα προέβλεψε και η Τράπεζα της Ελλάδος. Σ’ αυτές τις εκτιμήσεις τα ¾ θα προέλθουν από παλαιότερες ρυθμίσεις και το μόνο ¼ από δάνεια που ήταν ενήμερα πριν τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση στα κόκκινα δάνεια θα είναι
χαμηλότερη από εκείνη της Ιταλίας.

Με άνοδο 4,37% η Eurobank στα 0,3915 ευρώ. Με κέρδη 1,91% η Alpha bank στα 0,695 ευρώ. Κέρδη 2,08% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,279 ευρώ. Με άνοδο 0,78% η Εθνική Τράπεζα στα 1,30 ευρω. Με νέο ράλι 5,36% η Αεροπορία Αιγαίου στα 5,90 ευρώ. Με άνοδο
2,45% η Motor Oil στα 14,24 ευρώ. Ράλι 5,04% για την Βιοχάλκο στα 2,5 ευρώ. Με κέρδη 2,70% ο ΟΤΕ στα 12,16 ευρώ. Με άνοδο 1,37% ο ΟΠΑΠ στα 8,15 ευρώ. Οριακή η πτώση σε ΓΕΚ -Τέρνα στα 6 ευρώ. Οριακή άνοδος για Μυτιληναίο στα 7,05 ευρώ. Ράλι 4,37% η Φουρλής στα 3,61 ευρώ. Κέρδη 0,67% η ΔΕΗ στα 2,688 ευρώ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts