ΓΕΝΙΚΕΣ

Όχι άλλα black out

Share this

Δεν ζητάμε απολογισμό για τα ανθρώπινα θύματα, τις αυξημένες καταστροφές στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τις πολλές και μεγάλες διακοπές ηλεκτρικού, λόγω χιονόπτωσης διαρκείας μιας ημέρας στην Αττική. Έχουμε πια πεισθεί ότι κανείς δεν θα έμπαινε στον κόπο του, μιας και όσες ομάδες εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας, έχουν πάψει να λογοδοτούν. Με το έτσι θέλω και, δυστυχώς, αζημίως για τις ίδιες.

Δεν θα επιδοθούμε επίσης στο αγαπημένο σπορ των εξουσιαστών που μας καταδυναστεύουν, να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο για να καλύψουν τις ευθύνες όλων τους. Είμαστε αμερόληπτοι: τους έχουμε όλους ανέκκλητα χρεωμένους!

Δεν καλούμε, τέλος, κανέναν να συνεννοηθεί με κανέναν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, επειδή απλούστατα ο εθισμός όλων τους στην μιζέρια, την γρουσουζιά και την μείωση του απέναντι είναι μη αναστρέψιμος και δεν τους επιτρέπει την συνεννόηση. Εγκαλούμε όμως όλους ανεξαιρέτως για την διακοπή ηλεκτροδότησης 22 γραμμών μέσης τάσης και 70,000 συνδέσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τα κούφια λόγια και τους πειραματισμούς στον τομέα της ενέργειας. Την εκποίηση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων σε ξένα συμφέροντα. Και την καλούμε να προχωρήσει αμέσως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δ.Ε.Η. με σκοπό να χρηματοδοτηθεί η μεγάλη επένδυση σε ένα «έξυπνο δίκτυο» μεταφοράς και διανομής ενέργειας. Ανθεκτικό σε καιρικές μεταβολές, ασφαλές, υπόγειο, ικανό να διαχειρίζεται μεγάλες ποσότητες από ανανεώσιμες πηγές, να αποθηκεύει με χαμηλό κόστος και με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες ώστε να τροφοδοτεί σπίτια, επιχειρήσεις και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σταθερό λόγω αυξημένης εισφοράς από «Ενεργειακές Κοινότητες».

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια: αυτά τα black out πρέπει να είναι τα τελευταία τους. Μόνον έτσι δεν θα υπάρξουν επόμενα για μας!

Share this

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts