ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

XA: Υπολείπεται η Αθήνα-κέρδη 0,50%

Η ελληνική αγορά, όμως,συνεχίζει να υπολείπεται από τις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες εμφανίζουν κέρδη άνω του 1% – εν όψει του Eurogroup

Με κέρδη 0,50% συνεχίζει η Αθήνα πραγματοποιώντας μια κίνηση προς τις 644,34 μονάδες.

Η ελληνική αγορά, όμως,συνεχίζει να υπολείπεται από τις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες εμφανίζουν κέρδη άνω του 1% – εν όψει του Eurogroup.

H αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν την ελληνική αγορά οι ξένοι επενδυτές είναι χαρακτηριστική το τελευταίο διάστημα και βασική αιτία είναι ότι, δεν προχωρά τίποτα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων. Ακόμα και τα κεφάλαια του Ταμείου ανάπτυξης, όταν κι εφόσον αποφασιστούν θεωρούνται ως “κυβερνητικές δαπάνες”, μια διαδικασία η οποία δεν αρέσει σε ιδιώτες επενδυτές.

Με κέρδη 1,76% η μετοχή της Eurobank στα 0,4101 ευρώ. Βουτιά 2,96% ο ΟΤΕ στα 11,80 ευρώ. Με άνοδο 1,04% η Εθνική στα 1,2675 ευρώ. Οριακά κέρδη 0,31% η Alpha bank στα 0,646 ευρώ. Με άνοδο 1,53% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,43 ευρώ.

Η απαξίωση της ελληνικής αγοράς με τις τράπεζες να ανακοινώνουν συνεχώς τις προσφορές για πακέτο δανείων και οι μετοχές να μην αντιδρούν προβληματίζει. Η διαφορά των ΗΠΑ με την Ευρώπη είναι καθοριστική για το τι συμβαίνει στα χρηματιστήρια. Τα χρήματα στις ΗΠΑ δόθηκαν εμπροσθοβαρώς και η αγορά άρχισε να αποτυπώνει τις προσδοκίες, κυρίως, στις κυκλικές μετοχές και την τεχνολογία που είναι ο ηγέτης της χρηματιστηριακής αγοράς. Στην Ευρώπη, οι βόρειες χώρες εξαιτίας των πλεονασμάτων συνεχίζουν να κινούνται μ ένα θετικό τόνο εν όψει του πακέτου ζητώντας δάνεια για τις νότιες χώρες. Σε χρηματιστηριακό κενό μένουν χώρες, όπως η Ελλάδα, διότι τα χρήματα θα έλθουν αργά ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών. Επί της ουσίας οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται λ.χ για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά για το αν υπάρχουν δουλειές και γίνονται μεταρρυθμίσεις σήμερα και όχι εντός του 2021.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts