
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Tρία τα πύρινα μέτωπα – Μάχη να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική Οδός

Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά – Πίσω από το Κρυονέρι η φωτιά, κατευθύνεται προς Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά Κτήματα και την Εθνική Οδό – Πρόβλημα στο κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου – Τι λέει ο ΑΔΜΗΕ για τις διαταραχές στην τάση λόγω της πυρκαγιάς
Φωτιά σε δασική έκταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων. Αυτή την ώρα, οι φλόγες καίνε πίσω από το Κρυονέρι και κατευθύνται προς Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά Κτήματα και την Εθνική Οδό.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα. Γι αυτό και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς. Πριν λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το δεύτερο βρίσκεται στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στους ιππικούς ομίλους. Στς Αδάμες έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης , εφόσον χρειαστεί, ωστόσο επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλούνται κτίσματα. Η φωτιά κατακαίει μεγάλη έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας. Μερικά εξ αυτών είναι δύσκολα προσβάσιμα. Στο σημείο τόπου έχει σπεύσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ζήτησε να γίνουν εναέριες ρίψεις σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο να προστατευτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις.
Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για τεράστιο μέτωπο, ενώ προειδοποίησε ότι κοντά στη Βαρυμπόμπη, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και πέρασε στην πλατεία Βαρυμπόμπης και ζητά ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, που είχε κλείσει νωρίτερα στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του ηλεκτρικού και τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους, ενώ άλογα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή.
Διαβάστε τη συνέχεια στo Protothema.gr
ΠΗΓΗ NEWMONEY








