ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Πτώση 0,74%

Υπήρξε ζήτηση τόσο για τα ομόλογα, όσο για τις τραπεζικές μετοχές και ορισμένα  blue chips

Η Ελληνική Δημοκρατία βγήκε στις αγορές με την 10ετή έκδοση πετυχαίνοντας σημαντική υπερκάλυψη με ευνοϊκό επιτόκιο και η αγορά διόρθωσε, ενώ ο τζίρος  άγγιξε τα 90 εκατ.ευρώ.

Αυτό, όμως, που έχει αλλάξει είναι ότι τελευταία υπάρχει ικανή προσφορά και ζήτηση. Αυτό άλλωστε ήταν το ζητούμενο μηνών πριν ακόμα ξεσπάσει ο ιός.

Εκδηλώθηκε ζήτηση τόσο για τα ομόλογα, όσο για τις τραπεζικές μετοχές και ορισμένα  blue chips. Στα τελευταία η εμπορευσιμότητα έχει ξεπεράσει τα 300 – 400 χιλ ανά μετοχή όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,68 μονάδες χάνοντας 0,70%.Κέρδη 4% για την Alpha bank στα 0,697 ευρώ, με 27 εκατ. μετοχές.

Ανοδος 0,84% για την Eurobank στα 0,4316 ευρώ με 26,7 εκατ. μετοχές. Με άνοδο 3,15% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,57 ευρώ. Κέρδη 0,59% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,46 ευρώ. Ράλι 6,8% για την Eλλάκτωρ στα 1,101 ευρώ. Κέρδη 4,30% για τον ΟΠΑΠ στα 9,335 ευρώ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts