ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Κλείνει προσωρινά τα καταστήματα στις ΗΠΑ λόγω των διαδηλώσεων

Apple coronavirus impact

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη Minneapolis των ΗΠΑ, έλαβε χώρα ένα ιδιαίτερα άσχημο περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του George Floyd. Το συμβάν οδήγησε στην έξαρση μεγάλου πλήθους διαδηλώσεων και βανδαλισμών. Γι’ αυτό, η Apple αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα της, στις ΗΠΑ.

Έκλεισε τα καταστήματα της για να μειώσει τη ζημία

Αρκετοί από τους συμμετέχοντας στις πορείες και τις διαδηλώσεις έχουν προβεί σε βανδαλισμούς, μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Μερικά από τα καταστήματα που έχουν λεηλατηθεί ανήκουν στην Apple.

Αυτό οδήγησε την εταιρεία στο να σφραγίσει πολλά από τα καταστήματα της, τα οποία παραμένουν κλειστά και σήμερα 1 Ιουνίου. Τα περισσότερα Apple Stores στις πολιτείες όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις έχουν σφραγιστεί, τα εμπορεύματα των κατώτερων επιπέδων έχουν απομακρυνθεί, ώστε να αποφευχθεί η κλοπή τους, σε περίπτωση που οι “διαδηλωτές” τα διαρρήξουν.

Οι συσκευές της Apple μπλοκάρουν άμεσα μόλις βγουν από την έξοδο των καταστημάτων της εταιρείας και μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές. Φαίνεται ότι οι επίδοξοι νέοι ιδιοκτήτες τους είτε αγνοούσαν αυτό το γεγονός, είτε δεν ενδιαφέρονταν για τίποτα άλλο εκτός από το να λεηλατήσουν οτιδήποτε.

Το περιστατικό

Για όσους δεν γνωρίζουν τη συνέβη θα αναφέρουμε εν συντομία την όλη ιστορία. Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να πούμε τα γεγονότα. Γι’ αυτό προειδοποιούμε ότι η περιγραφή είναι ιδιαίτερα γραφική.

Μία ομάδα αστυνομικών έθεσε υπό κράτηση των George Floyd. Μόλις περιόρισαν τον άνδρα και τον έριξαν στο έδαφος, δύο εξ αυτών τον κρατούσαν ώστε να μην μπορεί να κουνηθεί και ένας τρίτος πίεζε τον λαιμό του Floyd με το γόνατο του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο άνδρας να μην μπορεί να αναπνεύσει και να χάσει τις αισθήσεις του.

Εν τέλει ο Floyd απεβίωσε, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο του συμβάντος, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ή στον χώρο του νοσοκομείου.

Η αρχική αντίδραση των αρχών ήταν να απολύσουν τους αστυνομικούς και έπειτα να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού στο άτομο που πίεζε τον λαιμό του Floyd.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts