ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Condor: Θα παραμείνουν οι εργαζόμενοι, έτοιμες οι αποζημιώσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου

copyright condor

Με νέα ανακοίνωσή της η Condor καθιστά σαφές πως κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί, ενώ οι αποζημιώσεις προς τους επιβέτες, θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η Condor επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων για τις ακυρωμένες κρατήσεις μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου.  Η γερμανική αεροπορική εταιρία έχει βοηθηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αυτοματοποιημένη διαδικασία καταβολής που πραγματοποιείται μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Επιπλέον, η Condor έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με όλα τα σωματεία για την αποφυγή απομακρύνσεων του εργατικού προσωπικού. Μία εξ αυτών προβλέπει πως το πρόγραμμα μερικής εργασίας θα συνεχιστεί έως και τον Μάρτιο του 2021. Η αεροπορική εταιρία πραγματοποιούσε όλο αυτό το διάστημα διαλόγους με τα σωματεία UFO,  Ver.di και Vereinigung Cockpit για το σύνολο των 4200 εργαζομένων της.

Ο CEO της Condor, Ralf Teckentrup, αναφέρει:

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας προς το προσωπικό. Παρέχουμε σταθερότητα όχι μόνο στους πελάτες μας, αλλά και στους εργαζομένους μας. Χάρη στις συμφωνίες με τα εργατικά σωματεία, όλοι θα παραμείνουν στο κατάστρωμα.

Η ευθύνη μας δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες, αλλά και τη γερμανική κυβέρνηση καθώς και την κυβέρνηση του κρατιδίου του Hesse για την παροχή δανείου αξίας 294 εκατ. ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες αποδείξαμε πως μπορούμε είμαστε άξιοι αποδέκτες της εμπιστοσύνης που μας εναποθέτουν και εφαρμόζουμε μία σειρά μέτρων για τη μείωση των εξόδων και για τη ρευστότητα, ενώ διατηρούμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας.

Εκτός από τις συμφωνίες με τα εργατικά σωματεία αποφασίστηκε και η μεταφορά των κεντρικών μας σε πιο μικρές και οικονομικές εγκαταστάσεις».

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts