ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Covid-19: Ένας ναύτης το πρώτο θύμα του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt

Ένας Aμερικανός ναύτης, που είχε προσβληθεί από κοροναϊό, κατέληξε σήμερα, αποτελώντας το πρώτο θύμα της ασθένειας μεταξύ των νοσούντων μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt (CVN-71).

Ο ναύτης, που είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη νήσο Γκουάμ την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κοροναϊό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου, πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση με επιστολή του σε δραματικό τόνο να απομακρυνθούν από το σκάφος του οι δεκάδες ναύτες που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν οι ναύτες», τόνιζε ο πλοίαρχος στην επιστολή του που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle την Τρίτη. Μπορεί «να μην είμαστε σε πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, αλλά δεν βρισκόμαστε ούτε σε περίοδο πλήρους ειρήνης», ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να προσθέσει: «Και απαιτούμε από τους κυβερνήτες μας να δείχνουν ορθή κρίση, ωριμότητα, ηγετική ικανότητα και ψυχραιμία υπό πίεση».

Ο κυβερνήτης Κροζίερ επέδειξε «πολύ κακή κρίση» σε μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», και δεν επέδειξε τον απαραίτητο «επαγγελματισμό» υποστήριξε ο Μόντλι, το αξίωμα του οποίου έχει τον τίτλο του υπουργού αν και στην πράξη είναι υπηρεσιακός υφυπουργός Άμυνας. Μολονότι ο υπουργός Ναυτικού δεν κατηγόρησε απερίφραστα τον πλοίαρχο ότι διέρρευσε την επιστολή του στον Τύπο, άφησε να εννοηθεί ότι ο μεγάλος κατάλογος αποδεκτών της διευκόλυνε να γίνει ακριβώς αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts