ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

DRV: Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία χρειάζονται 140 εκατ. ευρώ το μήνα σε επιχορηγήσεις

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο γερμανικός σύνδεσμος tour operators (DRV) ζητά από την κυβέρνηση επιχορηγήσεις και παροχή κεφαλαίων αποπληρωμής.

Ο Γενικός Διευθυντής του DRV, Dirk Inger, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακρόασης της Επιτροπής Τουρισμού στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, ανέφερε:

«Είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση προκειμένου ο ταξιδιωτικός κλάδος και οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που συντηρεί να διασωθούν.

Ο  κλάδος αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 2300 tour operators και 11000 ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας. Η πολίτικη στήριξη του κλάδου είναι απαραίτητη αλλιώς οι δομές του θα καταστραφούν.

Εάν δεν παρασχεθεί οικονομική βοήθεια η καρδιά του κλάδου θα σταματήσει να κτυπά. Για την αποφυγή ενός «εμφράγματος» απαιτούνται γρήγορα και θαρραλέα μέτρα. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μέχρι στιγμής ότι οι πολιτικοί αδιαφορούν και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Ο Σύνδεσμος παρουσίασε τις κύριες απαιτήσεις του προς τη γερμανική κυβέρνηση:

  1. Ο ταξιδιωτικός κλάδος χρειάζεται επιχορηγήσεις
  2. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κρατικό κεφάλαιο στήριξης για την παροχή των αποζημιώσεων προς τους πελάτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων και των tour operators.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία χρειάζονται μηνιαίες επιχορηγήσεις αξίας 140 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιβιώσουν από τις απώλειες της κρίσης μέχρι να ξεκινήσει ξανά η λειτουργία τους. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος προβλέπει ότι είναι απαραίτητο ένα κεφάλαιο επανέναρξης αξίας 500 εκατ. ευρώ για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενώ οι tour operators υπολογίζεται ότι χρειάζονται 120 εκατ. ευρώ ανά μήνα.

Ο Dirk Inger αναφέρθηκε, επίσης, στο κρατικό κεφάλαιο αποπληρωμών των αποζημιώσεων προς τους πελάτες και της επιστροφής των προμηθειών προς τους tour operators. Αυτό θα διασφαλίζει το γεγονός ότι το κράτος θα προστατεύει τις προκαταβολές των πελατών.  Προς τούτο οι tour operators θα λαμβάνουν ένα δάνειο το οποίο θα ανέρχεται στην αξία του συνολικού ποσού των επιστροφών χρημάτων με στόχο να διατηρηθεί η ρευστότητα τους.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση θα ισχύει τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουνίου και ότι από τα συνολικά 6.9 δισεκατ. αποζημιώσεων έχει επιστραφεί μόνο το 1 δισεκατ. ευρώ.

Οι προμήθειες των ταξιδιωτικών πρακτορείων από τις ακυρωμένες κρατήσεις των tour operators θα μπορούν να επιστραφούν στο συνολικό ποσό των operators ως δάνειο.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts