ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fed: Ο πληθωρισμός αύξησε τις τιμές για τους καταναλωτές

Στάσιμες προς το παρόν οι προοπτικές για κάποιους κλάδους της οικονομίας των ΗΠΑ σε κάποιες πολιτείες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα

Αυξημένες τιμές για τους καταναλωτές έχει προκαλέσει ο πληθωρισμός και η άνοδος που έχει σημειώσει τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Fed (Beige Book) για την αμερικανική οικονομία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, η οικονομία των ΗΠΑ στα τέλη του 2021 αναπτύχθηκε με μέτριους ρυθμούς.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι οι πρόδρομοι δείκτες ανάπτυξης δείχουν πως οι προοπτικές για κάποιους κλάδους της οικονομίας προς το παρόν είναι στάσιμες, τουλάχιστον σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Fed, οι αμερικανικές εταιρείες πιστεύουν ότι τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα εμποδίζουν την ανάπτυξη, όπως άλλωστε και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε ό,τι αφορά το εργατικό δυναμικό.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές «καταγράφουν ισχυρή άνοδο», καθώς ο πληθωρισμός είναι υπερδιπλάσιος από το 2%, που αποτελεί τον ετήσιο στόχο της Fed.

Εξάλλου, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μείωση του ισολογισμού της, προκειμένου αυτός να φτάσει σε «πιο λογικό μέγεθος».

«Θα ήθελα να μειωθεί -επιτρέψτε μου να το διατυπώσω προσεκτικά, ώστε να μην παρεξηγηθώ- όσο πιο γρήγορα γίνεται, αρκεί να μην διαταράξουμε τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμη

Δραματική και το 2022 η κατάσταση στα εμπορικά λιμάνια – Καθυστερήσεις έως και 45 ημέρες

Όμιλος Fourlis: Εισέρχεται στον κλάδο προϊόντων υγείας και ευεξίας

Reuters: Αυξάνονται οι προβλέψεις για το πετρέλαιο – Ακόμη και στα $100 μέσα στο 2022

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts