ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Foreign Office: Νέα χαλάρωση στις ταξιδιωτικές συμβουλές | Αυτές είναι οι χώρες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κατάργησε τις συμβουλευτικές ταξιδιωτικές του προειδοποιήσεις ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια για Αίγυπτο, Μαλδίβες, Σρι Λάνκα και Πακιστάν.

Ο κυβερνητικός φορέας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου ότι δεν συμβουλεύει πλέον ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στους προορισμούς “με βάση την τρέχουσα εκτίμηση των κινδύνων για τον Covid-19”.

Οι χώρες αυτές ήταν μεταξύ των οκτώ χωρών που αφαιρέθηκαν από την κόκκινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης από τις 4 το πρωί στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά από τις οκτώ, το FCDO χαλάρωσε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές για τρεις μόνο προορισμούς: Τουρκία, Κένυα και Ομάν.

Αυτό σήμαινε ότι όποιος ταξίδευε στην Αίγυπτο, τις Μαλδίβες, το Πακιστάν ή τη Σρι Λάνκα έπρεπε να έχει ένα ειδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο Covid και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έπρεπε να ακυρώσουν και να κλείσουν εκ νέου τυχόν υπάρχουσες επικείμενες αναχωρήσεις.

Οι αυστηροί κανόνες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορήθηκαν από την τουριστική βιομηχανία που αντιμετωπίζει μια πρόκληση να εξασφαλίσει δωμάτια ξενοδοχείων στην Αίγυπτο για πελάτες το επόμενο έτος.

Το Discover Egypt είπε ότι οι κανόνες ανάγκασαν τα αιγυπτιακά ξενοδοχεία να στραφούν σε άλλες αγορές του εξωτερικού για να γεμίσουν τα δωμάτιά τους, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ρωσία.

Οι φορείς εκμετάλλευσης είχαν επίσης προειδοποιήσει ότι οι συμβουλές του Foreign Office ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στις Μαλδίβες θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις πωλήσεις τελευταίας στιγμής, εάν δεν αλλάξουν σύντομα.

Πτήσεις προς Τουρκία

Στο μεταξύ οι πτήσεις από Στάνστεντ και Μάντσεστερ προς Κωνσταντινούπολη αποκαθίστανται από την Pegasus Airlines αφού η Τουρκία αφαιρέθηκε από την κόκκινη λίστα ταξιδιού από την Αγγλία.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους προσθέτει επίσης νέα δρομολόγια από το Στάνστεντ στην Αττάλεια και τη Σμύρνη για το Χειμώνα.

Δύο πτήσεις καθημερινά προσφέρονται από το Stansted προς το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης με ναύλους που ξεκινούν από 49,99 λίρες.

Το Μάντσεστερ εξυπηρετείται με πέντε πτήσεις την εβδομάδα προς την τουρκική πόλη με ναύλους μονής διαδρομής που ξεκινούν από 74,99 λίρες.

Δύο εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Στάνστεντ και Αττάλειας ξεκινούν στις 20 Οκτωβρίου, ενώ  η Σμύρνη θα εξυπηρετείται πέντε φορές την εβδομάδα από τις 21 Οκτωβρίου με τιμές που ξεκινούν από 59,99 λίρες μονής κατεύθυνσης.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts