ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

FTI: Αύξηση του προγράμματος για Ελλάδα το 2022, με επίκεντρο τα νησιά | Άνοδος των κρατήσεων, εμπιστοσύνη για την πορεία το 2022 | +20% η δαπάνη | Και το Νοέμβριο 2022 στην Ελλάδα

Μεγάλη αύξηση του προγράμματος για το 2022 συνολικά, αύξηση του προγράμματος για Ελλάδα με έμφαση στα νησιά, σημαντική άνοδο των προκρατήσεων και βελτίωση της εμπιστοσύνης των τουριστών που προοιωνίζεται ένα καλό τουριστικό 2022, διαπιστώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FTI, Ralph Schiller. Μάλιστα για το Καλοκαίρι του 2022 οι προκρατήσεις  είναι ήδη σε υψηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με αυτές του Καλοκαιριού του 2019, τονίζει.

Το καλοκαίρι του 2022, οι πελάτες του FTI μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα, εμπλουτισμένη με πολλά νέα προϊόντα, για διακοπές στην παραλία, πολιτιστικά ταξίδια, αναψυχή ή σύντομες αποδράσεις, ανάλογα με το γούστο τους.

Η μεγάλη γερμανική ταξιδιωτική εταιρία βασίζεται σε καθιερωμένες συνεργασίες με γνωστές αεροπορικές εταιρείες και αλυσίδες ξενοδοχείων, επεκτείνει το πρόγραμμά της σε περιζήτητες περιοχές, όπως η Αίγυπτος, οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριοι Νήσοι και η Ελλάδα και επεκτείνει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της.

Η διοίκηση του FTI διαπιστώνει ότι  οι τουρίστες επιλέγουν επί του παρόντος ένα ποιοτικότερο, συχνά μεγαλύτερο πακέτο διακοπών και κατά μέσο όρο ξοδεύουν έως και 20% περισσότερα στις διακοπές τους, προκειμένου να απολαύσουν τις πολυπόθητες διακοπές τους μετά τα προβλήματα της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, ως μακροπρόθεσμες τάσεις αναδεικνύονται ένα νέο αίσθημα ασφάλειας και μια ισχυρότερη εστίαση σε προσφορές για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους.

Γενικά, ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος tour operators της Ευρώπης είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Το υψηλό κρατήσεων των τελευταίων εβδομάδων επιτρέπει μια σίγουρη αξιολόγηση για τις ερχόμενες χειμερινές και καλοκαιρινές περιόδους.

Έκρηξη ζήτησης από τον Ιούλιο του 2021

Για τις μάρκες FTI Touristik, 5vorFlug και BigXtra, ο όμιλος FTI μπορεί να ανατρέξει σε μια μεταβαλλόμενη επιχειρηματική χρονιά με πολλές προκλήσεις. «Η χρονιά που μόλις πέρασε ήταν εξαντλητική και δύσκολο να προγραμματιστεί σε ένα σκληρό περιβάλλον», λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FTI, Ralph Schiller.

«Ο περασμένος χειμώνας ήταν “φτωχός” στις κρατήσεις, ας πούμε, και το καλοκαίρι ξεκίνησε μόνο γύρω στον Ιούνιο. Έκτοτε έχουμε βιώσει μια άνοδο της ζήτησης και έχουμε επιτύχει πάνω από 30 τοις εκατό περισσότερες πωλήσεις βραχυπρόθεσμα σε σχέση με το καλοκαίρι πριν από τον κορωνοϊό του 2019. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αντισταθμίσουμε τον χειμώνα και την έλλειψη προκρατήσεων για το καλοκαίρι. Ωστόσο, κλείνουμε συνολικά τη χρονιά καλύτερα από πέρυσι. Οι ξεκάθαροι νικητές του έτους είναι οι ακόλουθες ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2020/21: Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία με τις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους, το εμιράτο του Ντουμπάι και στους προορισμούς  μεγάλων αποστάσεων, η Καραϊβική και ο Ινδικός Ωκεανός, τονίζει ο επικεφαλής του ομίλου.

Και συνεχίζει: “Ενόψει του επερχόμενου χειμώνα 2021/22, χώρες που άνοιξαν ξανά πρόσφατα, όπως η Αίγυπτος, η Βόρεια Αμερική με τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν καταγράψει άνοδο. Η πλειονότητα των κρατήσεων γίνεται με αναχωρήσεις εντός των επόμενων έξι εβδομάδων. Το Χειμώνα είμαστε ακόμα στο “κόκκινο” σε σύγκριση με τη σεζόν 2018/19, αλλά παρατηρούμε μια θετική διαδικασία αύξησης κρατήσεων από τον Σεπτέμβριο του 2021 περίπου, όσο το επιτρέπει η συγκυρία».

Για το Καλοκαίρι του 2022 αντιθέτως οι προκρατήσεις  είναι ήδη σε υψηλό διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με αυτές του Καλοκαιριού του 2019. «Οι πελάτες αντιλαμβάνονται το καλοκαίρι του 2022 ως ασφαλές. Οι τιμές Flex συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό, γι’ αυτό διατηρήσαμε το τιμολόγιο FLEXPLUS για κρατήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2021, παρατείναμε την περίοδο ταξιδιού έως τις 31 Οκτωβρίου 2022 και μειώσαμε τις προκαταβολές», λέει ο Schiller.

Οι κορυφαίοι προορισμοί

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2022 και ο προγραμματισμός του FTI, έχει ως εξής:

Αίγυπτος: Ευρύ πρόγραμμα παραλιακών ξενοδοχείων και κρουαζιέρων στον Νείλο για το έτος Τουταγχαμών
Εκτός από την αναψυχή στην Ερυθρά Θάλασσα, η Αίγυπτος προγραμματίζει ιδιαίτερα πολιτιστικά γεγονότα το 2022: Η επέτειος για την ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών (100η επέτειος) και το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο GEM στο Κάιρο που πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στους επισκέπτες, είναι τα 2 κορυφαία. Ο σπεσιαλίστας στην Αίγυπτο FTI πραγματοποιεί θεματικά ταξίδια, καθώς και κρουαζιέρες στον Νείλο με 15 πλοία και προσφέρει μια ευρύτερη ποικιλία ξενοδοχείων στη Χουργκάντα, το Ελ Γκούνα και το Μάρσα Αλάμ με το νέο ξεκίνημα στο Σαρμ Ελ Σέιχ και το Τάμπα Χάιτς. Από πλευράς πτήσεων, η Αίγυπτος συνδέεται με τη Γερμανία ως συνήθως για τους επισκέπτες του FTI: υπάρχουν περίπου 25 γερμανικά αεροδρόμια προς τα αεροδρόμια στη χώρα των Φαραώ.

Ελλάδα: Εστίαση στους νησιωτικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανόμενης της επέκτασης της καλοκαιρινής σεζόν.
Στην Ελλάδα, ο FTI επεκτείνει τη γκάμα των ξενοδοχείων στα μεγάλα νησιά της Κρήτης, της Ρόδου, της Κω και της Κέρκυρας, καθιστώντας την μια από τις ευρύτερες προσφορές στην αγορά. Επιπλέον, ο ειδικός επεκτείνει την επιλογή στα μικρότερα νησιά Ζάκυνθο, Σκιάθο, Σάμο και Νάξο. Τα πακέτα Fly & Drive είναι εντελώς νέα για τους ταξιδιώτες στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Χαλκιδική, καθώς το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο περιλαμβάνεται ήδη στο πακέτο. Καλά νέα και για κυνηγούς ευκαιριών και φίλους ηπιότερων θερμοκρασιών: Η παράταση της περιόδου του FTI με διαθεσιμότητα έως τον Νοέμβριο του 2022 έχει ήδη γίνει.

Τουρκία: Νέα θέρετρα για τους λάτρεις της πολυτέλειας και τις οικογένειες
Μετά την πολύ υψηλή ζήτηση για διακοπές στις ακτές από τη Σμύρνη έως την Γκαζιπάσα το καλοκαίρι του 2021, ο ηγέτης της αγοράς της Τουρκίας προετοιμάζεται για μια άλλη δυνατή σεζόν το καλοκαίρι του 2022. Στο Αιγαίο και τη Ριβιέρα, ο όμιλος αυξάνει σημαντικά τη γκάμα των ξενοδοχείων πέντε αστέρων και προσθέτει θέρετρα ειδικά σχεδιασμένα για οικογένειες. Για παράδειγμα, το Gold Islands Hotel μπορεί πλέον να κρατηθεί αποκλειστικά για επισκέπτες FTI. Το all-inclusive συγκρότημα, που βρίσκεται κοντά στην Alanya, διαθέτει συνολικά τρεις παραλίες, ένα υδάτινο πάρκο, έναν σύγχρονο χώρο σπα και ειδικές κατηγορίες δωματίων και προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα.

Κανάριοι Νήσοι και Βαλεαρίδες Νήσοι: Διεύρυνση της γκάμας ξενοδοχείων για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους
Για να είναι σε θέση να εγγυηθεί τη μέγιστη ποικιλία στην επιλογή για διακοπές στην Ισπανία, ο FTI επεκτείνει τη συλλογή του με σπίτια ειδικά για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους. Αυτά περιλαμβάνουν οικογενειακά ξενοδοχεία, για παράδειγμα από το χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας Alua στα Κανάρια Νησιά ή το Arena Son Bou στη Μενόρκα. Από την άλλη πλευρά, το FTI επεκτείνεται με πολλά θέρετρα μόνο για ενήλικες και ξενοδοχεία με καθορισμένες περιοχές μόνο για ενήλικες, όπως το αποκλειστικό ξενοδοχείο για ενήλικες Brisa Marina στη Μαγιόρκα.

Εκτός από την επέκταση στους προορισμούς εστίασης που μόλις αναφέρθηκαν, το FTI έχει νέα διαθέσιμα σε πολλούς άλλους προορισμούς πακέτων.

Ο διοργανωτής προσφέρει το Ισραήλ, για παράδειγμα, εδώ την πρώτη καλοκαιρινή σεζόν. Με περίπου 20 καταλύματα, η επιλογή για διακοπές στην παραλία στο Εϊλάτ και το Τελ Αβίβ είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Η μίξη μεταξύ City & Beach παρέχεται επίσης ιδανικά στο Ντουμπάι, όπου το άνοιγμα του Ain Dubai της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο, προσφέρει θεαματικές εντυπώσεις. Συνολικά, ο ηγέτης της αγοράς αυτής (Orient) βελτιώνει το πρόγραμμά του με νέα ανοίγματα στα Εμιράτα, το Κατάρ και το Ομάν.

Στη Μάλτα και την Ιταλία, ο διοργανωτής επεκτείνει τη γκάμα του με νέα ανοίγματα σε δημοφιλείς περιοχές όπως το Νότιο Τιρόλο ή η Καλαβρία. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο FTI προσθέτει περισσότερα για τους καλεσμένους του, ειδικά σε καταλύματα στην Κροατία -στο Ντουμπρόβνικ και το Σπλιτ- καθώς και στη Βουλγαρία- στις χρυσαφένιες και ηλιόλουστες αμμουδιές. Οι λάτρεις του πολιτισμού μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια νέα, επταήμερη στρογγυλή περιοδεία «Τέσσερις χώρες της UNESCO Adventure Tour», η οποία συγκεντρώνει τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου. Οι παραθεριστές μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση για ένα νέο ταξίδι μετ’ επιστροφής στο Μεξικό. Με τις επταήμερες «Καλύτερες στιγμές του Γιουκατάν», οι συμμετέχοντες εξερευνούν τους θησαυρούς των Μάγια και κάνουν στάση για μια βουτιά στο Holbox.

Ο FTI παρέχει επίσης περισσότερες προσφορές στην περιοχή μόνο για ενήλικες, για παράδειγμα με τα Live Aqua Beach Resorts στην Πούντα Κάνα και το Κανκούν ή το Secrets St. James Montego Bay στην Τζαμάικα.

Σαφής προσέγγιση ομάδας στόχου: Περισσότερες οικογένειες επιλέγουν FTI

Ο διοργανωτής είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που όλο και περισσότερες οικογένειες αποφασίζουν να κλείσουν τις διακοπές τους με το FTI. “Έχουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων για οικογένειες με οικογενειακά δωμάτια, παιδικά κλαμπ, υδάτινα πάρκα ή πλεονεκτήματα τιμής για τα παιδιά που ταξιδεύουν μαζί σας”, λέει ο Schiller. Η αναλογία των οικογενειών μεταξύ του συνολικού αριθμού κρατήσεων αυξήθηκε σημαντικά το οικονομικό έτος 2020/21, τόσο σε σύγκριση με το έτος πριν από τον κορωνοϊό 2018/19, όσο και με το προηγούμενο έτος 2019/20. Οι περισσότεροι πελάτες αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία.

Το ανερχόμενο αστέρι ανάμεσα στα αγαπημένα των οικογενειών είναι η Ελλάδα – ιδιαίτερα οικογένειες που αναζητούσαν διακοπές τα προηγούμενα χρόνια στην Αίγυπτο, μεταξύ άλλων, τώρα αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους στα νησιά του Αιγαίου. Όσον αφορά στην επιλογή καταλύματος, οι περισσότερες οικογένειες είναι μάλλον απαιτητικές σε όλους τους προορισμούς – περίπου το 85 τοις εκατό κάνουν κράτηση σε θέρετρα τεσσάρων έως πέντε αστέρων.

Στενές συνεργασίες για ένα δυνατό καλοκαιρινό πρόγραμμα 2022

Για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν, ο διοργανωτής παρέχει και πάλι πολυάριθμες πρόσθετες συνδέσεις αποκλειστικά για τους επισκέπτες του FTI με τον συνεργάτη European Air Charter. Από τα αεροδρόμια Ντίσελντορφ, Λειψίας, Μονάχου και Φρανκφούρτης, κλασικοί ηλιόλουστοι προορισμοί όπως η Αίγυπτος, η Ελλάδα ή τα Κανάρια Νησιά θα συνδέονται πολλές φορές την εβδομάδα.

Εκτός από αυτές τις πτήσεις που ανήκουν στον FTI, ο όμιλος συμπληρώνει την προσφορά της αγοράς με μια εντατική συνεργασία με την Condor, τον Όμιλο Lufthansa, τη SunExpress, τη Sundair και την Emirates.

Σε ό,τι αφορά στα καταλύματα, ο FTI συνεχίζει να βασίζεται σε μεγάλες συνεργασίες με κορυφαίες επωνυμίες εκτός από τις δικές της ξενοδοχειακές μάρκες όπως η LABRANDA Hotels & Resorts, η KAIRABA Hotels & Resorts ή η Design Plus Hotels. Οι επισκέπτες του FTI επωφελούνται από ιδιαίτερα ελκυστικές προσφορές σε ξενοδοχεία του Ομίλου Hilton, Accor, Pickalbatros, Sunrise Hotels, Rixos Hotels, Dream World Hotels, Stone Group, Mitsis Hotels, Grecotels, Jumeirah Group και ORASCOM.

Το FTI GROUP

Με τις πολυάριθμες μάρκες και τις θυγατρικές του, το FTI GROUP κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ όλων των τουριστικών πρακτόρων στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει την FTI Touristik και τον τουριστικό πράκτορα 5vorFlug, την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων driveFTI, την εταιρεία διαχείρισης προορισμών Meeting Point International, η οποία δραστηριοποιείται σε 40 τοποθεσίες παγκοσμίως, και την εταιρία BigXtra.

Διαθέτει πέντε ξενοδοχειακές μάρκες με αυτήν τη στιγμή περίπου 60 ξενοδοχεία: LABRANDA Hotels & Resorts, Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts, Club Sei και την οικονομική μάρκα Lemon & Soul. Η TVG Touristik Vertriebsgesellschaft mbH συνδυάζει τα συστήματα franchise με τις μάρκες sonnenklar.TV Reisebüro, 5vorFlug και Flugbörse.

Περίπου 10.000 συνεργαζόμενες εταιρείες πωλούν προϊόντα FTI σε ολόκληρη τη Γερμανία. Σημαντικά κανάλια πωλήσεων είναι επίσης το τηλεοπτικό ταξιδιωτικό κατάστημα sonnenklar.TV, συνεργάτης του FTI GROUP και ο διαδικτυακός πάροχος B2B για καταλύματα Youtravel. Το Consolidator FTI Ticketshop είναι υπεύθυνο για την πώληση των προγραμματισμένων αεροπορικών εισιτηρίων. Η FTI Touristik αντιπροσωπεύεται στην Αυστρία με υποκατάστημα στο Λιντς. Η θυγατρική FTI Touristik AG, με έδρα τη Βασιλεία, αντιπροσωπεύει τον ταξιδιωτικό πράκτορα στην Ελβετία. Ο γαλλικός ταξιδιωτικός πράκτορας FTI Voyages είναι μέλος του FTI GROUP από το 2012. Με την FTI Reizen, ο όμιλος δραστηριοποιείται και στην Ολλανδία από το 2016. Τα κέντρα εξυπηρέτησης όπως το erf24 και το travianet διεκπεραιώνουν πολλές κρατήσεις για τον όμιλο FTI και εξωτερικούς πελάτες. Ο όμιλος, με έδρα το Μόναχο, πέτυχε ενοποιημένες πωλήσεις περίπου 4,1 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2018/19.

FTI

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts