ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Δημιούργησε έναν χρονοκρύσταλλο σε κβαντικό υπολογιστή

Google: Δημιούργησε έναν χρονοκρύσταλλο σε κβαντικό υπολογιστή

Google: Δημιούργησε έναν χρονοκρύσταλλο σε κβαντικό υπολογιστή

Οι ερευνητές της Google μας δίνουν μία καλή και εντυπωσιακή πρώτη γεύση από τον θαυμαστό καινούριο κόσμο του quantum computing. H ομάδα της Google δημοσίευσε ένα ερευνητικό άρθρο για το πώς μπορεί ένας κβαντικός επεξεργαστής να μελετήσει έναν… χρονοκρύσταλλο.

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά, εάν διαβάσει κανείς το paper των ερευνητών της Google συνειδητοποιεί ότι είναι η επιστημονική πραγματικότητα. Οι χρονοκρύσταλλοι είναι μία διαφορετική φάση της ύλης και έχουν μελετηθεί διεξοδικά σε θεωρητικό επίπεδο. Με την έλευση της κβαντικής Πληροφορικής, ίσως να έχει έρθει η στιγμή και της εμπειρικής παρατήρησής τους.

Για να γίνουν κατανοητοί οι χρονοκρύσταλλοι θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, που μιλά για την κατάσταση της μέγιστης εντροπίας. Οι χρονοκρύσταλλοι θεωρούνται άριστες μηχανικές κατασκευές για την παρατήρηση της συγκεκριμένης ιδιότητας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των κβαντικών υπολογιστών.

Για να γίνει η συγκεκριμένη διάταξη εφικτή, η Google χρησιμοποιεί τον κβαντικό επεξεργαστή της, Sycamore, ο οποίος σταδιακά αποκτά νέες ενδιαφέρουσες πειραματικές εφαρμογές.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts