ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Χωρίς ρεύμα ΒΑ πολιτείες λόγω κακοκαιρίας

Share this

Με ένα μουντό, υγρό και σκοτεινό χριστουγεννιάτικο πρωϊνό ήρθαν σήμερα αντιμέτωποι, περισσότεροι από 250.000 καταναλωτές ενέργειας στη Νέα Υόρκη, στην Πενσιλβάνια και στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με τις παροχές του ηλεκτρικού ρεύματος να βγαίνουν εκτός λειτουργίας, από τους ισχυρούς ανέμους και την παγωμένη βροχή.

Το ενδεχόμενο να προκληθούν πλημμύρες ήταν επίσης δυνατό, με το χιόνι, από θύελλες που προηγήθηκαν να λιώνει ή να παγώνει, ενώ υπάρχουν προγνώσεις για πτώση βροχής με ύψος 13 εκατοστών για περιοχές που βρίσκονται στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Ριτς Ότο, μετεωρολόγο του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογικών Προγνώσεων στην περιοχή Κόλετζ Παρκ του Μέριλαντ.

«Φοβάμαι ότι τα παιδιά ξυπνάνε σε ένα μουντό και υγρό πρωϊνό Χριστουγέννων» δήλωσε ο Ότο.

Στη Νέα Αγγλία, καταγράφηκαν ριπές ανέμου με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα, που μπορούν να κόψουν κλαδιά δέντρων ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους (-5) βαθμούς Κελσίου μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου, οι παγωμένοι δρόμοι θα είναι μία ανησυχία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Share this

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts