ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Σαουδική Αραβία μας βάζει τα γυαλιά: Γυναίκα πρόεδρος στη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία

Σπάνια διάκριση για μία γυναίκα στη Μέση Ανατολή αφού σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας της περιοχής έχουν άνδρες στο τιμόνι τους

Η κυβέρνηση του Ομάν όρισε τη Χάιφα Αλ Χαΐφι επικεφαλής της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στη χώρα. Σπάνια διάκριση για μία γυναίκα σε έναν από τους πλέον ανδροκρατούμενους κλάδους ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας της περιοχής διευθύνονται ακόμη από άνδρες. Έθνη, ωστόσο, όπως το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπαθούν να προωθήσουν την ισότητα των δύο φύλων διορίζοντας γυναίκες σε ανώτερες θέσεις στις κρατικές τους εταιρείες.

Η Αλ Χαΐφι είναι επίσης πρόεδρος στο παράρτημα της State Street Corp. – θεματοφύλακας και διαχειριστής χρημάτων με έδρα τη Βοστώνη – στη Σαουδική Αραβία. Πλέον είναι και επισήμως η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της νεοσύστατης και πολλά υποσχόμενης πετρελαϊκής εταιρείας Energy Development Oman. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο και όπως έχει ανακοινωθεί θα αναλάβει εργασίες εξερεύνησης υδρογονανθράκων και παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, η EDO θα μπορεί να πραγματοποιεί διεθνείς επενδύσεις, ακόμα και σε κλάδους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διαθέτει μετοχές στην κρατική εταιρεία Petroleum Development Oman (PDO), καθώς και στο Block 6, το μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου της χώρας.

Στόχος της νέας εταιρείας είναι η πλήρης οικονομική ανεξαρτησία από κρατικές δαπάνες, η οποία θα της επιτρέψει στο μέλλον να χρηματοδοτήσει τα δικά της αναπτυξιακά και επενδυτικά έργα με πλήρη αυτονομία.

Διαβάστε ακόμη: 

«Γεννάνε και τα κοκόρια» των εταιρειών με container ships

Lockdown: Σε ποιες περιοχές ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 – Τα μέτρα στην Αττική (vid)

Οικογένεια Παπαγιάννη: Από την «περιπέτεια» της ΒΙΚΗ, στο success story με το ελληνικό χαβιάρι

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts