ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Microsoft δίνει έμφαση στο σχεδιασμό επεξεργαστών για servers

Microsoft, H Microsoft δίνει έμφαση στο σχεδιασμό επεξεργαστών για servers

Microsoft, H Microsoft δίνει έμφαση στο σχεδιασμό επεξεργαστών για servers

Η πρόσληψη του Mike Filippo, πρώην σχεδιαστή ημιαγωγών στην Apple, από την Microsoft δείχνει το βάρος που δίνει η εταιρεία σε αυτό το πεδίο. Η Microsoft θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με τους επεξεργαστές των Azure servers.

O Mike Filippo είναι ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στην αρχιτεκτονική επεξεργαστών, αφού είχε εργαστεί για 10 χρόνια στην ARM και από εκεί μεταπήδησε στην Apple το 2019. Μερικά από τα πεδία ευθύνης του Filippo ήταν η ανάπτυξη επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 7 και 5 nm, καθώς και τους πυρήνες Cortex-A76, Cortex-A72, Cortex-A57.

Το συγκεκριμένο στέλεχος εκτιμάται ότι έχει μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη των επεξεργαστών της Apple, ενώ στα νέα του καθήκοντα αναμένεται να ασχοληθεί με τους επεξεργαστές των servers που χρησιμοποιεί η Microsoft για της online υπηρεσίες της. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Microsoft έχει σημειώσει σε όλους του τόνους ότι ενδιαφέρεται έντονα για την ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών.

Ίσως να μην είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε την Microsoft να εμπλέκεται περαιτέρω με επεξεργαστές για απλούς υπολογιστές ή άλλα gadgets, αλλά το γεγονός ότι θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στα chips των servers είναι κάτι ενδεικτικό ως προς την μελλοντική της στρατηγική.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts