ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Iστορική απόφαση: Η Κίνα διευκολύνει επιπλέον τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι κατασκευαστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν θα χρειάζεται να αγκιστρώνονται σε κάποια εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να παράγουν τα προϊόντα τους στην Κίνα

Στην άρση όλων των περιορισμών για το ποσοστό της ξένης ιδιοκτησίας στις κοινοπραξίες αυτοκινήτου προχωρά το Πεκίνο, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Ειδικότερα, από το 1994, η Κίνα επιτρέπει στις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να δραστηριοποιούνται στη χώρα μόνο μέσω κοινοπραξιών με τοπικούς κατασκευαστές.

Αρχικά, οι ξένοι επενδυτές δεν μπορούσαν να ελέγχουν μερίδιο άνω του 50%, αλλά από το 2018, οι περιορισμοί χαλάρωσαν και το πλαφόν αυξήθηκε στο 70%.

Για να καταργηθεί πλήρως από την πρώτη μόλις μέρα του νέου έτους, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου και την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Οι ξένοι κατασκευαστές, λοιπόν, θα μπορούν να δραστηριοποιούνται αυτόνομα στην Κίνα, δίχως να χρειάζεται να αγκιστρωθούν σε κάποια ντόπια αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, δεδομένου ότι θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στις μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες επιθυμούσαν διακαώς να δραστηριοποιηθούν ενεργά στη μεγαλύτερη αυτοκινητική αγορά του πλανήτη, αλλά υπόκειντο σε σημαντικούς περιορισμούς.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts