ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

IBM Summit: Ο υπερυπολογιστής στην υπηρεσία της καθαρής ενέργειας

IBM Summit: Ο υπερυπολογιστής στην υπηρεσία της καθαρής ενέργειας

IBM Summit: Ο υπερυπολογιστής στην υπηρεσία της καθαρής ενέργειας

Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής της IBM Θα τρέξει έρευνες της General Electric για καλύτερους τρόπους παραγωγής καθαρής ενέργειας. Ο IBM Summit είναι ένας από τους πιο ισχυρούς supercomputers στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο IBM Summit θα αφιερώσει τους πόρους του για δύο νέα ερευνητικά προγράμματα του ενεργειακού γίγαντα της General Electric, με απώτερο στόχο του την εξερεύνηση πιο αποδοτικών τρόπων άντλησης καθαρής ενέργειας που δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη. Η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους κολοσσούς για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα γίνεται σαφές ότι η υψηλή τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής στη Γη.

Ο ΙΒΜ Summit είναι ο δεύτερος πιο ισχυρός υπερυπολογιστής στον κόσμο, μετά τον Fugaku supercomputer στην Ιαπωνία. Για να έχετε μία καλή τάξη μεγέθους αναφορικά με την υπολογιστική δύναμη του IBM Summit, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι αυτή ισοδυναμεί με… 70 εκατομμύρια iPhone 11 τα οποία δουλεύουν ταυτόχρονα για να επιλύσουν πολύπλοκα προβλήματα, ή να εκτελέσουν προσομοιώσεις.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts