ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 12: Έχουν καλύτερη αυτονομία από τα iPhone 11, με εξαίρεση το 12 Pro

iPhone 12 Battery Comparison With iPhone 11 Based On Apple Info

Πριν λίγες ώρες, η Apple παρουσίασε τα νεότερα smartphones της, που δεν είναι άλλα από τα iPhone 12. Ο νέος A14 βοηθά στην αύξηση των επιδόσεων και η εταιρεία έχει βελτιώσει το σύστημα καμερών, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά iPhone. Όμως, ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά ενός smartphone είναι η μπαταρία του και η αυτονομία που προσφέρει.

Ο σχεδιασμός παίζει σημαντικό ρόλο

Η αυτονομία της μπαταρίας ενός laptop, tablet, ή smartphone, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το hardware και το software. Η Apple έχει την ευχέρεια να βελτιστοποιεί το iOS, εξασφαλίζωντας στους κατόχους των iPhone την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αυτό καθίσταται δυνατό διότι αναπτύσσει μόνη της το λειτουργικό και το χρησιμοποιεί σε κλειστά συστήματα με συγκεκριμένη σύνθεση hardware, τα οποία σχεδιάζει η ίδια.

Τα iPhone 12 έχουν flat σχεδιασμό με έντονες ακμές και 7,4 χιλιοστά πάχος. Από την άλλη τα iPhone 11 έχουν καμπύλο σχεδιασμό και το πάχος του αγγίζει τα 8,3 χιλιοστά. Το 9to5Mac αποφάσισε να ελέγξει κατά πόσο η διαφορά των 0,9 χιλιοστών στο πάχος των smartphones έχει επηρεάσει τη μπαταρία και την απόδοση της.

Το παιχνίδι χάθηκε στο 12 Pro

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχει η Apple, το iPhone 12 έχει την ίδια ακριβώς αυτονομία με το iPhone 11, τουλάχιστον όσον αφορά την αναπαραγωγή βίντεο. Επίσης, το 12 Pro Max είναι το iPhone με τη μεγαλύτερη αυτονομία, καθώς έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει βίντεο για 20 ώρες.

Ειδικές περιπτώσεις αποτελούν το iPhone 12 mini και το 12 Pro. Όσον αφορά το 12 mini, το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να συγκριθεί μα τα iPhone SE, το μικρό smartphone της αμερικάνικης εταιρείας, ενώ το 12 Pro φαίνεται να υστερεί του προκατόχου του.

Το iPhone 12 mini έχει αυτονομία 15 ώρες, η οποία ισούται με αυτή του iPhone XS Max και είναι 2 ώρες περισσότερη από αυτή του iPhone SE. Την ίδια στιγμή, το 12 Pro έχει αυτονομία 17 ώρες, ενώ ο προκάτοχος του έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει βίντεο για 1 ώρα παραπάνω.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts