ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ISL 2020: Τα 800μ ελεύθερο στο πρόγραμμα

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της ISL μπαίνει αγώνισμα αντοχής με το 800αρι ελεύθερο να κάνει πειραματική πρεμιέρα το διήμερο των τελικών στη Βουδαπέστη.

Οκτώ από τους κορυφαίους κολυμβητές των 800μ ελεύθερο θα πέσουν το Σάββατο μετά την ολοκλήρωση του κανονικού προγράμματος με τους διοργανωτές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξουν το αγώνισμα στο κανονικό πρόγραμμα την επόμενη σεζόν.
Στην πειραματική κούρσα θα κολυμπήσουν οι Μικάιλο Ρόμαντσιουκ, Φέλιξ Άουμποεκ, Ζέιν Γκροθ, Άκος Καλμάρ, Ντάμιεν Ζολί, Λάντερ Χένριξ, Χένρικ Κρίστιανσεν και ο δευτεραθλητής κόσμου Ντέιβιντ Ομπρί.
Το φορμάτ του αγώνα είναι πολύ καινοτόμο καθώς οι κολυμβητές θα παίρνουν πόντους στα 100μ, στα 400μ και στα 800μ με τον πρώτο σε κάθε πέρασμα να παίρνει εννέα βαθμούς, τον δεύτερο επτά, τον τρίτο πέντε, τον τέταρτο τρεις και τον τρίτο ένα πόντο. Αν κάποιος τερματίσει μετά το 7:56.00 θα χάνει ένα βαθμό ενώ ισχύουν κανονικά οι βαθμοί του τζάκποτ (δύο δευτερόλεπτα διαφορά πρώτου με δεύτερου στα 100μ και 9 δευτερόλεπτα στα 400μ. Για τα 800μ είναι τα 15 δευτερόλεπτα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts