ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown: «Βροχή» τα πρόστιμα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου – Συνεχίζονται οι έλεγχοι (vid)

Kατά τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 1.758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Πρόστιμα ύψους 560.150 ευρώ, 124 συλλήψεις, και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε πέντε επιχειρήσεις είναι ο  απολογισμός του Σαββάτου των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. Συνολικά διενεργήθηκαν 68.444 έλεγχοι, (εκ των οποίων οι 59.758 από την ΕΛ.ΑΣ.) και καταγράφηκαν 1.758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Από τις 124 συλλήψεις οι 111 ήταν για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ στα ίδια φυσικά πρόσωπα για παραβίαση περιορισμού κίνησης. Οι υπόλοιπες συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καφετέριας στον Άλιμο, στην οποία η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, διότι πελάτης καθόταν σε τραπεζάκι εντός του καταστήματος και έπινε καφέ. Ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ η οποία επέβαλε και δύο πρόστιμα για παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς ο κορωνοϊός «τινάζει στον αέρα» τις business του ποδοσφαίρου

Eπίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου (vid)

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν πρέπει να φορούν διπλή μάσκα – Νέες οδηγίες από το CDC

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts