ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mastercard: Η χρήση ανέπαφων πληρωμών είδε άνοδο 40% λόγω του κορονοϊού

Mastercard Q1 2020

Μπορεί στην Ελλάδα να μην γίνεται εκτεταμένη χρήση των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού, αλλά σε άλλες αγορές οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται στο έπακρο την NFC τεχνολογία που διαθέτουν τα έξυπνα τηλέφωνα τους. Σύμφωνα με τη Mastercard, τους τελευταίους μήνες οι ανέπαφες πληρωμές γνώρισαν τεράστια άνοδο.

Μία “αναγκαστική” πράξη που έγινε συνήθεια

Η Mastercard αναφέρει ότι παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 40% στις ανέπαφες πληρωμές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτή η άνοδος ήταν αναμενόμενη, διότι πλέον οι καταναλωτές αποφεύγουν την οποιαδήποτε επαφή, με οποιοδήποτε αντικείμενο.

Ο CEO της Mastercard, Ajay Banga, δηλώνει ότι οι καταναλωτές επιθυμούν να αποχωρούν όσο το δυνατό γρηγορότερα από τα καταστήματα, και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν οτιδήποτε τους υποχρεώνει να έχουν επαφή με επιφάνειες που ενδεχομένως δεν είναι ασφαλείς, όπως τα ATM ή τα POS.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές, διότι διευκολύνουν κατά πολύ την πραγματοποίηση αγορών. Επιπλέον, η άμεση αποχώρηση τους από τα καταστήματα εξασφαλίζει στους καταναλωτές περισσότερο χρόνο για την πραγμάτωση περισσότερο δραστηριοτήτων.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι η Mastercard έλαβε υπόψη της τόσο τις συναλλαγές μέσω καρτών, όσο και αυτές που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια εφαρμογών όπως τα Apple Pay, Google Pay, και τα λοιπά.

Πηγή

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts