ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Netflix: Διαθέσιμη σε TV και PS4 Pro η τεχνολογία AV1

Διαθέσιμη σε τηλεοράσεις είναι πλέον η τεχνολογία AV1, όπως ανακοίνωσε το Netflix. Μέχρι στιγμής, την υποστηρίζουν ορισμένα μοντέλα Samsung του 2020, ωστόσο είναι διαθέσιμη και στο PS4 Pro, επομένως όσοι το έχουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AV1 ανεξάρτητα από το μοντέλο τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το The Verge, η λίστα με τις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία είναι οι εξής:

Επιλεγμένες Samsung 2020 UHD Smart TVs
Επιλεγμένες Samsung 2020 UHD QLED Smart TVs
Επιλεγμένες Samsung 2020 8K QLED Smart TVs
Samsung The Frame 2020 Smart TVs
Samsung The Serif 2020 Smart TVs
Samsung The Terrace 2020 Smart TVs
Οποιαδήποτε TV που είναι συνδεδεμένη με PS4 Pro και κάνει streaming μέσω του Netflix app
Επιλεγμένες Amazon Fire TV συσκευές με Fire OS 7 ή μεταγενέστερο
Επιλεγμένες Android TV συσκευές με Android OS 10 ή μεταγενέστερο

Το Netflix έγραψε στο ιστολόγιό του ότι «συνεργαζόμαστε με εξωτερικούς συνεργάτες για να ενεργοποιήσουμε όλο και περισσότερες συσκευές για ροή AV1», πιθανότατα, περισσότερο υλικό θα είναι συμβατό σύντομα. Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι «διερευνά» τη δυνατότητα ροών AV1 με HDR.

Το AV1 βασίζεται σε σύγχρονους επεξεργαστές υψηλής ισχύος για να κάνει stream βίντεο καλύτερης ποιότητας με μεγαλύτερη συμπίεση από άλλους κωδικοποιητές βίντεο. Στις δοκιμές του το Netflix παρατήρησε ότι το AV1 παρείχε βίντεο υψηλότερης ποιότητας στον ίδιο ρυθμό μετάδοσης bit με άλλα formats και οι θεατές είδαν λιγότερες αξιοσημείωτες πτώσεις στο ποιότητα βίντεο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts