ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nfit: Η σύριγγα χωρίς βελόνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

H «σύριγγα χωρίς βελόνα» για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Σικελία

Στη Σικελία και συγκεκριμένα στην πόλη Μεσσίνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη η σύριγγα χωρίς βελόνα Nfit, για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

H σύριγγα αυτή επιτρέπει τη χορήγηση του εμβολίου με υψηλή ταχύτητα και ενδείκνυται κυρίως για όποιον φοβάται με παθολογικό τρόπο τις βελόνες.

Όσοι εμβολιάστηκαν με την μέθοδο Nfit δήλωσαν ότι δεν αισθάνθηκαν κανέναν απολύτως πόνο.

To εμβόλιο εισάγεται στον οργανισμό μέσω μιας «τρύπας» απειροελάχιστων διαστάσεων, μέσα σε χιλιοστά δευτερολέπτου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, με την μέθοδο αυτή αυξάνεται και η απορρόφηση των διαφόρων ουσιών από τον οργανισμό.

«Ο νέος τρόπος χορήγησης αρχικά θα είναι διαθέσιμος στο εμβολιαστικό κέντρο του εκθεσιακού συγκροτήματος της πόλης, αλλά στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία χορήγησης», δήλωσε ο Αλμπέρτο Φιρέντσε, επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στη Σικελία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έκανε σήμερα γνωστό ότι από το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου στην Ιταλία θα παραδοθεί ακόμη 1 εκατ. εμβολίων Pfizer κατά του κορωνοϊού. «Κάτι που θα επιτρέψει την ασφαλή ολοκλήρωση της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού εντός της 30ής Σεπτεμβρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη

Κωστής Κωνσταντακόπουλος: Η Costamare αγόρασε άλλα 23 φορτηγά πλοία

Ιαπωνικός «τυφώνας» για την παγκόσμια αγορά LNG

Κατώτατος μισθός: Ποιοι δικαιούνται 928,20 ευρώ – Oι μισθοί του 2022 (πίνακες)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts